Kinderen van De Rietkraag bakken voor KiKa

De kinderen van kinderopvanglocatie De Rietkraag van Kern Kinderopvang in Boskoop bakten deze maand heel veel cupcakes voor Stichting KiKa. Verschillende acties zijn opgezet voor dit mooie doel, waaronder cakejes bakken. Inmiddels is er al een mooi bedrag opgehaald, maar de kinderen zijn nog lang niet klaar.

Voor en door kinderen

“Zeker omdat wij veel met kinderen werken, weten we hoe belangrijk Stichting KiKa is”, zegt Inge van Bommel, locatiemanager bij Kern Kinderopvang. “We zijn met de kinderen aan het bakken geslagen. Meer dan duizend cupcakes! Deze verkochten de kinderen aan familie en vrienden. De actie met de cupcakes is inmiddels afgelopen, maar we hebben nog een actie lopen. De hele maand maart kunnen ouders van onze kinderen nog statiegeldflessen inleveren bij onze locatie in Boskoop, De Rietkraag.”

Actie in corona tijd

Locaties van Kern Kinderopvang doen vaker acties voor het goede doel. Toch was het deze keer anders. De buitenschoolse opvang is vanwege de lockdown nog altijd gesloten. “We moesten dus bedenken hoe we alle kinderen van De Rietkraag mee konden laten doen”, zegt Inge. “Dus werden cupcakes mooi ingepakt met daarbij losse versiersels, zodat de kinderen thuis de cakejes kunnen versieren.”

Tussenstand

Dit mooie resultaat is mede dankzij een aantal sponsors bereikt.Via deze weg willen wij de Albert Heijn op Koningin Wilhelminaplein in Waddinxveen, de Coop in Oudewater en Patisserie Luux in Krimpen aan de Lek hartelijk bedanken voor hun sponsering!” zegt Inge. “Cakemix, versiersels, cupcake-vormpjes en inpakfolie: we kregen van alles. En natuurlijk danken we alle ouders, kinderen en pedagogisch medewerkers. Echt top!” En wat levert de actie op? “Aan het eind van de actie maken we zeker de eindstand bekend, maar we zijn nu al ontzettend blij met de tussenstand. Met trots kan ik zeggen dat we nu, na twee weken, al € 1061,- hebben opgehaald!”

25 maart 2021