De beweegplaat en Buurt&Zo app winnaars SWKGroep Innovatieprijs

De beweegplaat van de negenjarige Cas van KOKO Kinderopvang en de Buurt&Zo app van Buurtwerk zijn uitgeroepen tot winnaars van de SWKGroep Innovatieprijs 2017.

Zij gaan samen met de SWKGroep aan de slag met deze ideeën om onze wereld mooier en duurzamer te maken.

Innovatieve ideeën

De beweegplaat van Cas is een grote plaat waarop sensoren zijn gekoppeld die energie opvangen. Door mensen erop te laten bewegen, springen, dansen of lopen wordt energie opgewekt. Deze energie wordt in een generator opgevangen. Daar wordt het omgezet in stroom. Zo kan bijvoorbeeld een lamp branden. Winnaar in de categorie achttien jaar en ouder is de Buurt&Zo app. Deze app vervangt de kleurenkaart om zorgen en talenten van jongeren in kaart te brengen. Zowel jongeren als jongerenwerkers kunnen de app gebruiken. De app verlaagt de drempel voor jongeren, scheelt tijd en heel veel papier. Lekker duurzaam en handig dus!

De SWKGroep Innovatieprijs

Het is het Jaar van Techniek. Daarom is de SWKGroep op zoek naar innovatieve ideeën om onze mooie aarde te beschermen. In Zoetermeer hebben Buurtwerk en Kern Kinderopvang Zoetermeer iedereen uitgedaagd om mee te doen. Ruim 170 ‘Willie Wortels’ zonden hun idee in. De jury koos hieruit zeven finalisten. Ruim 2500 online stemmen telden voor 50% mee in de finale. De andere 50% werd bepaald door de jury bestaande uit Rien de Vries (directeur Dutch Innovation Factory), Nino Bellengé (Health Innovator bij Vital Innovators) en Naz Cosgun (kinderraad BSO). De spannende finale werd georganiseerd in de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer. Alle ideeën die de finale hebben gehaald, zijn te bekijken op www.innovatieprijs2017.nl.

Aan de slag met het idee!

Naast een medaille, beker en winnaarscheque mogen de winnaars samen met de SWKGroep verder aan de slag met hun idee. Daarnaast brengen de winnaars een uniek bezoek aan de Dreamhal van het Nuon Solar Team. Cas krijgt een speciale workshop waarin hij zijn eigen Nuna (zonne-auto) mag bouwen. De winnaars in de categorie achttien jaar en ouder mogen aanwezig zijn bij de wereldrecordpoging van de Nuna, de beste zonne-auto ter wereld, én meerijden in de mission control auto.

 

8 juni 2017