BSO op grootste speeltuin van Alphen

Wat wil een kind doen na schooltijd? Spelen! Daarom is er in Vreugdeoord, de grootste speeltuin van Alphen aan den Rijn, nu een Buitenschoolse opvang (BSO) gevestigd. Kern Kinderopvang opende deze BSO begin juni. “Frisse lucht, buitenspelen en bewegen: je hebt hier alle ruimte”, aldus Inge van Bommel, locatiemanager van Kern Kinderopvang.

Speeltuin- en buurtvereniging Vreugdeoord is een begrip in Alphen aan de Rijn. “Het is namelijk de grootste speeltuin van de stad”, vertelt Inge van Bommel van Kern Kinderopvang. “Sinds kort hoort Kern ook bij Vreugdeoord: wij zijn begin juni een BSO gestart met dezelfde naam. Op het terrein van de speeltuin.”

Volle speeltuin

“Bij Kern vinden we het belangrijk dat kinderen veel frisse lucht krijgen, vaak buitenspelen en voldoende bewegen”, zegt Van Bommel. “Door een locatie in een speeltuin te openen kunnen de kinderen nog makkelijker naar buiten. Een volle speeltuin ligt aan hun voeten.” En wat als het regent? “Vreugdeoord heeft ook een groot verenigingsgebouw. We kunnen ons ook prima binnen vermaken.”

Leren samenwerken

Op Vreugdeoord legt Kern het initiatief graag bij de kinderen. Van Bommel legt uit: “Kinderen mogen zelf het activiteitenprogramma invullen. Samen met de pedagogisch medewerker bedenken zij verschillende uitdagende activiteiten. Op deze manier leren ze om keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen. En omdat ze het programma samen moeten maken, leren de kinderen goed samenwerken.”

12 juli 2019