Coronanieuws

De afgelopen periode is de situatie in Nederland ingrijpend veranderd. Het coronavirus houdt iedereen bezig en de ontwikkelingen en maatregelen volgen elkaar in snel tempo op. Wij houden u zo goed mogelijk op de hoogte van wat dit voor gevolgen heeft voor u en onze kinderopvang.

Op deze pagina bundelen wij onze coronanieuwsberichten. Zo heeft u alle informatie overzichtelijk op een rij. De laatste berichten bevatten de nieuwste informatie.

Onze ouders worden ook via de Flexkids Ouderapp en de e-mail op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen.

Formulieren

Sinds 11 mei is de kinderopvang weer open. Om dit goed te plannen hebben wij voor ouders die nog niet bij ons ingeschreven staan en in vitale beroepen werken een apart aanvraagformulier noodopvang opgesteld. Zo kunnen wij uw kind inplannen op de kinderopvanglocaties.

Om de planning voor de buitenschoolse opvang te kunnen maken en te weten wie we wanneer van school moeten ophalen, is het belangrijk dat wij weten welke dagen uw kind(eren) naar school gaan en gebruik willen maken van de BSO.

Vragen

Heeft u vragen hebben over de compensatieregeling van uw kosten voor kinderopvang? De meest gestelde vragen daarover hebben wij hier voor u beantwoord.

Mocht u andere vragen hebben, bijvoorbeeld omdat u een vitaal beroep uitoefent en kinderopvang nodig heeft, dan kunt u contact opnemen met onze collega’s van de afdeling Klantcontact & Advies.

Laatste nieuws over het coronavirus

Het is een dankbare taak, zorgen voor de kinderen van ouders met een vitaal beroep. Toch werden de andere kinderen ook gemist. Vanaf 11 mei mogen álle kinderen bij Kern Kinderopvang weer naar de opvang. En daar kijkt iedereen enorm naar uit.

Wij informeren u hierbij uitgebreid over hoe wij op aangepaste wijze op 11 mei onze deuren openen. De kinderdagverblijven en de peuteropvang gaan weer volledig open, de buitenschoolse opvang (BSO) gaat aangepast open. Geef daarom voor 6 mei uw schooldagen door, zodat wij de BSO kunnen plannen.

Dinsdagavond 21 april heeft de overheid besloten dat de kinderopvang en basisscholen op 11 mei weer opengaan. We zijn er blij mee dat we alle kinderen straks weer mogen opvangen. We zullen u volgende week uitgebreid informeren over de verdere details en spelregels van hoe wij opengaan zodat u en uw kind(eren) weten waar ze…

De Rijksoverheid heeft besloten ouders te compenseren voor de kosten van kinderopvang van 16 maart t/m april 2020. Ook indien u gebruik maakt van de noodopvang. We zijn nog in afwachting van de juiste spelregels en uitvoering van de definitieve regeling. Wat is wel duidelijk?

De overheid heeft besloten ouders te compenseren voor hun kosten aan de kinderopvang, nu deze gesloten is. Kort gezegd komt de regeling hierop neer: wanneer u de factuur voor april betaalt en uw kinderopvangtoeslag heeft ontvangen, krijgt u uw eigen bijdrage terug. Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over de tegemoetkomingsregeling van de overheid….