Dag van de gezonde kinderopvang

Op 8 september is het de dag van de gezonde kinderopvang. Onze pedagogische visie ‘Samen de Wereld Kleuren’ staat vanzelfsprekend ook voor een gezonde ontwikkeling van kinderen. Niet alleen op 8 september, maar dagelijks het hele jaar door.
Het gaat ons om gezond opgroeien in de breedste zin van het woord. Wij bieden kinderen een gezond eetpatroon en maken hen van jongs af aan hiervan bewust. Het thema ‘eten en drinken’ zie je regelmatig op de peutergroepen. Op de BSO’s wordt samen boodschappen gedaan en gezond gekookt. Baby’s bewegen vrij in de box of op de grond. Hierdoor wordt een gezonde basis gelegd. Peuters krijgen dagelijks buiten en binnen beweegactiviteiten aangeboden. Er wordt heel veel gesport op de BSO’s. Kinderen spelen dagelijks buiten. Frisse lucht en ontspanning doen wonderen.

Gezond houdt ook in dat kinderen zich goed kunnen ontwikkelen in de breedste zin van het woord. Dit kan alleen op basis van een veilige en vertrouwde omgeving waarin elk kind zijn of haar unieke plaats mag innemen. Alleen dan voelt het kind de ruimte om initiatieven te nemen. Zo komen kinderen erachter wat ze leuk vinden of waar ze geïnteresseerd of goed in zijn. Ook dat is gezond opgroeien! Met deze mix van gezonde voeding, veel bewegen en aandacht voor welzijn zorgen wij voor een uitgebalanceerde ontwikkeling van elk kind.

 

 

23 augustus 2017