De spanning loopt op: finale van koninklijke schaakstrijd

Een strijd tussen koningen en koninginnen, gestreden door kinderen. Op 24 april bereikt deze zijn hoogtepunt: de finale van het schaaktoernooi van Kern Kinderopvang. De afgelopen tijd hebben de kinderen van de kinderdagverblijven en de BSO’s leren schaken. En de kinderen van 7 jaar en ouder voeren het geleerde direct uit in een groot schaaktoernooi. Sam mag zich de schaakkoning van Kern Kinderopvang noemen.

Beste schaker van Kern Kinderopvang

Oefenen. Nadenken. Weer een zet. Wat moet ik hierna doen? De kinderen van zeven jaar en ouder van Kern Kinderopvang hebben de afgelopen tijd hard geoefend met schaken. En nu was het uur van de waarheid: wie heeft de denksport het beste onder de knie en wordt de schaakkoning(in) van Kern? Een spannend moment voor de kinderen, want de winnaar mag door naar de grote finale van het SWKGroep schaaktoernooi. Daar zal er nog één keer worden gestreden. En dat gaat niet om zomaar iets. Degene die dáár wint, mag zich de schaakkampioen van de regio noemen.

Positieve effecten en een gemakkelijke keuze

Bij Kern Kinderopvang staat alles dit jaar in het teken van Body & Brains. Voor de SWKGroep, waar Kern onderdeel van is, was de keuze om een groot schaaktoernooi te organiseren dan ook niet moeilijk. De sport heeft namelijk tal van positieve effecten. De sport stimuleert de hersenen en daagt het brein uit. Er worden allerlei verbindingen aangelegd, dat zijn weer andere dan bij rekenen of taal. Dit zorgt ervoor dat het brein complexer wordt waardoor kinderen creatiever worden en sneller problemen kunnen oplossen. Bovendien stimuleert schaken het geheugen en het ruimtelijk analytisch denkvermogen. En schaken is ook vooral erg leuk! Jong en oud kunnen leren van deze eeuwenoude strategische sport.

3 mei 2019