De Week van het Jonge Kind

SWKK_jongekinderen

Van 8 tot en met 12 april is het De Week van het jonge kind. Voorafgaand aan deze week is er een openingsevenement op 5 april, speciaal voor pedagogisch medewerkers. Het evenement wordt georganiseerd door het vakblad Kinderopvang.

Aandacht voor de eerste jaren

In 2013 is de Week van het Jonge Kind voor het eerst in Nederland geïntroduceerd vanuit de gedachte dat kinderopvang veel meer is dan opvang alleen. Met dit concept, dat ontstaan is in de VS, wordt aandacht gevraagd voor de enorme meerwaarde van kinderopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar.
De week is voor iedereen die betrokken is bij het jonge kind. Met deze week wordt er aandacht gevraagd voor de zo belangrijke eerste jaren van het kind. De week is er ook om te laten zien wat er in het land gebeurt voor jonge kinderen en de gezinnen waarin zij opgroeien. De kennis van de breinontwikkeling van het jonge kind geeft aan hoe ongelooflijk belangrijk de ouders en de kinderopvang zijn in de eerste levensjaren van het kind. Emotionele veiligheid en uitdaging op alle ontwikkelingsgebieden, daar groeit het brein van. In tegenstelling tot onveiligheid en een weinig prikkelende omgeving.

Samen leggen we de basis

Wil je als ouder weten waarom kinderen met bepaalde spelmaterialen spelen? Of heb je vragen over de ontwikkeling van jouw kind? Schroom dan niet deze aan de pedagogisch medewerkers te stellen. Samen kom je verder! Ouders en kinderopvang hebben een grote invloed op het welbevinden en de ontwikkeling van het jonge kind. Met elkaar leggen we de basis, het fundament waar het kind tijdens de basisschool, de middelbare school en het volwassen leven op verder bouwt! Door met elkaar in gesprek te gaan en te blijven, komen we tot optimale ontwikkelingskansen.

27 maart 2019