Een spetterende waterpoloclinic

Uithoudingsvermogen, kracht, een goede zwemtechniek en natuurlijk goed kunnen gooien. Zomaar wat kenmerken die je als waterpolospeler moet bezitten. De BSO-kinderen maakten deze schoolvakantie kennis met deze sport tijdens een bijzondere waterpoloclinic onder leiding van het Nederlands dames waterpoloteam bij zwembad Bubbels in Zoetermeer.

Kijken, aanvallen en scoren

Het professionele team dat momenteel traint voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio, liet eerst wat vaardigheden aan de kinderen zien. Vol aandacht keken zij naar wat de dames lieten zien. Aanvallen, scoren en vrije worpen: alles werd uitgelegd. Daarna was het de beurt aan de kinderen zelf. De spieren werden natuurlijk eerst opgewarmd met een stevige warming-up. Voor veel kinderen was het niet de eerste kennismaking met de sport. Zij kregen vorig jaar namelijk ook al een clinic. Toen leerden zij al dat niet alleen een goede zwemtechniek van belang is, maar ook dat kracht, uithoudingsvermogen en een goede gooitechniek erg belangrijk zijn.

Het Jaar van Body & Brains

Het jaar staat in het teken van Body & Brains bij Kern Kinderopvang. Een jaar lang worden de kinderen meegenomen in de wereld van optische illusies en hersenkrakers. Maar ook gezond eten, sporten, relaxen en het menselijk lichaam komen uitgebreid aan bod. De clinic paste dus goed bij dit thema.

Waterdichte samenwerking

Waterpolo is topsport en helpt bij de mentale en motorische ontwikkeling van kinderen. Daarom is de SWKGroep, waar Kern Kinderopvang onderdeel van is, een samenwerking aangegaan met het dames waterpoloteam. Een bewuste keuze, want waterpolo is echt een sport waarvoor je sterk en weerbaar moet zijn. De SWKGroep wil kinderen stimuleren in hun groei en daarvoor investeren in zowel hun fysieke als mentale kracht. Weerbaar maken hoort daarbij. Zo leren kinderen zich staande te houden, ook wanneer zij obstakels en hindernissen tegenkomen.

1 mei 2019