Lekker en gezond recept: pompoen-kaasbroodje

Winter is coming, dus maken we de moestuinen daar klaar voor. Als we in de herfst en winter de tuinen ook goed verzorgen, hebben we volgend jaar weer veel groenten. De afgelopen maanden genoten we van veel lekkers uit eigen tuin. Wilt u thuis ook iets lekkers met groente van het seizoen proberen? Wat dacht u van pompoen-kaasbroodjes! Een lekkere combinatie en leuk om samen met de kinderen te maken.

Pompoen-kaasbroodjes zijn lekker als tussendoortje, lunch of middagsnack. Bij deze het recept voor 4 pompoen-kaasbroodjes:

Wat heb je nodig:
– 4 plakjes roomboterbladerdeeg
– 100 gr. gekookte pompoen in blokjes
– 40 gr. kaas
– 1 ei

Hoe maak je het:
– Verwarm je oven voor op 210 graden Celsius (hete lucht) of volg de aanwijzingen zoals op de verpakking van het bladerdeeg.
– Laat 4 plakjes bladerdeeg ontdooien.
– Snijd de plakjes bladerdeeg links en rechts horizontaal in. De verticale lijnen zijn niet doorgesneden, deze kun je gebruiken om een richtlijn te geven tot waar je kunt snijden.
– Verdeel vervolgens de pompoenblokjes over de plakjes bladerdeeg en leg hierop de reepjes kaas.
– Vouw vervolgens de reepjes om en om (eerst een reepje van links, dan een reepje van rechts) over de vulling.
– Herhaal dit tot je alle reepjes over de vulling gevouwen hebt.
– Leg de pompoen-kaasbroodjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
– Klop het ei los en bestrijk de broodjes met het ei.
– Bak ze 20 minuten in de voorverwarmde oven tot het bladerdeeg gaar en licht gebruind is.

Eet smakelijk!

 

13 oktober 2021