Zeven tips om samen met uw kind te bewegen

Bij Kern komen we in beweging. Op de kinderdagverblijven, peuteropvanglocaties, BSO’s en KIDSclubs bewegen we veel met de kinderen. Balans, lopen, rennen, springen, gooien, vangen en schoppen van een bal: allemaal vaardigheden om de motoriek te verbeteren. Helpt u thuis ook mee? Kom met deze zeven tips samen in beweging!


Tips voor thuis

Lekker bewegen samen, in en om het huis. Hoe houd je dat simpel en leuk? Maak bijvoorbeeld iedere dag een korte wandeling. Naar school, het kinderdagverblijf of naar de supermarkt. Zo simpel kan het zijn! En we hebben nog wat leuke tips op een rijtje gezet:

1. Zorg voor afwisseling; lopen, fietsen of op de step. Dat zorgt ervoor dat het leuk blijft.
2. Benoem tijdens het wandelen of fietsen wat je allemaal ziet. Voer hier samen gesprekken over. Dan helpt u uw kind ook nog eens met de taal- en spraakontwikkeling.
3. Ga op speeltuinentocht in de buurt. Lekker klimmen en klauteren. Al spelend leert uw kind andere kinderen kennen.
4. Pak het stoepkrijt en doe zelf ook mee. U kunt bijvoorbeeld een eigen hinkelbaan krijten.
5. Maak buiten of binnen een eigen parcours. Kruip onder de tafel door, ren eromheen of klim over de stoel. Maak het zo gek als jullie willen!
6. Zet leuke muziek op en ga samen dansen. Misschien kunnen jullie zelf wel wat danspasjes verzinnen.
7. Blaas één of meer ballonnen op en probeer ze allemaal in de lucht te houden. Een leuke toevoeging is om elke keer als je een ballon raakt, de kleur te benoemen.

Zomaar een paar voorbeelden voor thuis. Maar het belangrijkste is dat jullie er plezier bij hebben!

13 oktober 2021