Goed gevulde speelgoededoelendozen afgeleverd

Van speelgoed naar Speelgoededoelendoos: een doos vol speelgoed voor kinderen die in armoede leven. En waar kan je beter speelgoed verzamelen dan op de kinderopvang? Donderdag 24 december haalde Mondial van Buuren Verhuizingen 40 volle Speelgoededoelendozen bij BSO De Edelsteen van Kern Kinderopvang. Dozen vol met mooi en bruikbaar speelgoed.

“Soms is speelgoed alleen maar leuk voor kinderen tot een bepaalde leeftijd”, zegt Vivien de Koning, locatiemanager van Kern Kinderopvang. “Of je bent aan het opruimen of je gaat verhuizen en wil van je speelgoed af. Wij vroegen mensen om het niet weg te gooien, maar op een van onze kinderopvanglocaties langs te brengen. Zo hebben wij een heleboel Speelgoededoelendozen gevuld en kunnen we de kinderen dit jaar een mooi cadeau geven.”

Mondial Movers Foundation

De Speelgoededoelendoos is een idee van de Mondial Van Buuren Foundation. Met deze foundation wil verhuisbedrijf Mondial Movers armoede en eenzaamheid in Nederland bestrijden. “Wij kennen Mondial Movers goed”, zegt Vivien. “Door de jaren heen hebben zij veel verhuizingen voor ons gedaan. Het project van de Speelgoededoelendoos vinden wij perfect bij ons passen. Daarmee maakt de foundation kinderen blij door ze te laten spelen. Net als wij doen bij Kern Kinderopvang!”

Weggooien is zonde

Iedereen kon speelgoed kwijt in de Speelgoededoelendozen op de kinderopvanglocaties. “Ouders en collega’s gaven goed gehoor aan deze oproep”, vertelt Vivien enthousiast. “En ook op de locaties zelf keken we of we iets voor in de doos hadden. Alles kan in zo’n doos, als het maar compleet, schoon en heel is. Want weggooien is zonde, zeker als je andere kinderen er nog blij mee kunt maken.”

Trots
Uiteindelijk heeft Kern Kinderopvang een flinke donatie overhandigd aan de Mondial Movers Foundation. Wel 40 dozen! Daar kunnen een hoop kinderen blij mee worden gemaakt de komende maanden.

5 januari 2021