Kinderdagverblijf

Plezier in ontwikkeling

Het kinderdagverblijf bij Kern Kinderopvang is er voor kinderen vanaf 6 weken tot het moment dat ze naar de basisschool gaan. Of ze nu 14 weken oud zijn, of bijna 4. Met veel aandacht zorgen wij voor uw kind en stimuleren de ontwikkeling op sociaal-emotioneel, cognitief en motorisch vlak. Een baby die door muziek en liedjes klanken ontdekt, een peuter die buiten de natuur ervaart en een kleuter die onder begeleiding zijn eigen keuzes leert maken. Spelenderwijs opgroeien is leuk. En nog leuker is het als uw kind zelf ervaart iets nieuws te kunnen. Wij volgen de ontwikkeling van uw kind en gaan hier graag met u over in gesprek.

Structuur en regelmaat

Onze pedagogisch medewerkers zorgen voor een omgeving met structuur en regelmaat waarin uw kind zich veilig en blij voelt. Een duidelijke dagindeling en vaste groepen bieden structuur en geven uw kind een fijn en vertrouwd gevoel. Er is een rustige plek waar zij kunnen slapen. Ieder kind is uniek en er wordt gekeken naar wat het kind nodig heeft. Naast de dagelijkse zorgmomenten worden er allerlei activiteiten aangeboden zoals spelletjes, zingen, creativiteit, voorlezen, buitenspelen en vrij spel. De ontwikkeling van de kinderen stimuleren wij op alle momenten van de dag. Doordat de ruimtes zijn ingedeeld in verschillende speelhoeken, is er veel variatie in spel mogelijk. Het speelgoed stemmen we af op de leeftijd van de kinderen.

3-jarigen

Op iedere locatie geven we aandacht aan de kinderen die de stap gaan maken naar de basisschool. Op onze locaties wordt met dezelfde thema’s gewerkt als op de basisschool. De activiteiten worden op deze thema’s afgestemd. Zo is er ook een kringmoment. Spelenderwijs wordt uw kind voorbereid op de overstap naar de basisschool.

Wennen op het kinderdagverblijf

Voor baby’s betekent het kinderdagverblijf een overgang naar een andere omgeving. Een nieuwe omgeving, met andere geluiden, andere volwassenen en andere kinderen. Dat kan in het begin spannend zijn, maar levert ook waardevolle (leer)ervaringen op. Hoe een baby reageert op de overgang naar het kinderdagverblijf verschilt per baby. Onze pedagogisch medewerkers zijn geschoold in het omgaan met baby’s. Zij doen er alles aan om te zorgen dat een baby zich zo snel mogelijk vertrouwd voelt. Wilt u meer weten, klik hier voor meer informatie over ‘Wennen op het kinderdagverblijf’.

Inschrijven en meer informatie

Vanaf het moment dat u zwanger bent, kunt u uw kind inschrijven. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Dan kunt u bellen met één van onze medewerkers via 079 346 11 80. Natuurlijk bent u ook van harte welkom om langs te komen! U kunt hiervoor een afspraak maken bij de locatie die u graag wilt bezoeken.

Inschrijven Tarieven

Locaties

LocatieAdresPostcodePlaats
De RietkraagSnijdelwijklaan 4D2771 SXBoskoop
Het EendennestTrompstraat 72712 JWZoetermeer
Het HoutsnipnestPlataanhout 532719 LCZoetermeer
Het KiwinestElectrablauw 52718 JTZoetermeer
Het Koekoeksnest (Oosterheemplein)Oosterheemplein 2382721 NCZoetermeer
Het KwakernestBunzingweide 22727 GMZoetermeer
Het LijsternestHitchcockstrook 242726 VNZoetermeer
Het MeeuwennestHodenpijlstraat 162729 EAZoetermeer
Het ZwanennestGaardedreef 1692723 AZZoetermeer
IKC De BuytenkansBusken Huethove 62717 XKZoetermeer
IKC De EdelsteenTopaas 182719 VDZoetermeer
IKC De MeerpaalRakkersveld 1412722 BNZoetermeer
IKC De PiramideFivelingo 84 - 862716 BGZoetermeer
KC De EntreeOverwater 12715 BTZoetermeer