De winter vieren tijdens WinterWaterdag

“Als de winter niet naar ons komt, creëren wij zelf de winter” dachten de medewerkers van Kern Kinderopvang. Water, sneeuw en ijs stonden centraal tijdens de WinterWaterdag op 4 januari.

Zelf een mini-ijshockeybaan maken, sneeuw maken, iglo’s bouwen en de verborgen winterschat zoeken. En hoe voelt een ijsbeer zich in het ijskoude water?  Alle kinderen speelden deze dag met water. De 9+ kinderen van de KIDSclubs kregen een workshop curling en leefden zich uit op de schaatsbaan in de SilverDome. Jong en oud maakten lol … met ijs en water.

Jaar van Water

Het is het Jaar van Water voor de kinderen van Kern Kinderopvang. Dat betekent veel wateractiviteiten, een water ideeënboek, waterpoloclinics en nog veel meer. Kinderen leren en ontwikkelen spelenderwijs. Daarom wordt bij Kern Kinderopvang vanuit het pedagogisch palet jaarlijks de focus gelegd op een thema. Juli 2017 is het spetterende Jaar van Water gestart. Twaalf maanden lang draait alles om water! Via het thema doen de kinderen nieuwe ervaringen op en ontdekken en ontwikkelen zo hun talenten. Ook kinderen die geen gebruikmaken van de kinderopvang kunnen leuke winterwateractiviteiten doen. Daarvoor is de speciaal ontwikkelde website www.leukekinderactiviteiten.nl.

4 januari 2018