Kinderen ontdekken kraanwater kwaliteit

Waar komt ons water vandaan, voor het uit de kraan stroomt? Hoe wordt kraanwater gezuiverd? En hoe kan je zelf slim omgaan met kraanwater? Deze en andere vragen kregen een antwoord tijdens de Nationale Kraanwaterdag op 23 september bij Kern Kinderopvang. Op verschillende locaties van de kinderopvangorganisatie leerden de kinderen over water.

Kampioen kraanwater kwaliteit

U kent het wel: aangekomen op de vakantiebestemming, dorstig na een lange reis draait u de kraan open voor een slok water. Maar dat smaakt nergens naar. Dat is in Nederland wel anders. Sterker nog: ons kikkerlandje is kampioen kraanwater kwaliteit.

Nationale Kraanwaterdag
De Nederlandse drinkwaterbedrijven vestigen de aandacht op water als duurzame en gezonde dorstlesser. Daarom organiseerden ze tijdens de Nationale Kraanwaterdag lessen op kinderdagverblijven, speeltaalhuizen en BSO’s. Ook een aantal locaties van Kern Kinderopvang kreeg zo’n les. Leuk én bijzonder. “Doormiddel van het digitale prentenboek over kraanwater en bijpassende opdrachten en spelletjes ontdekten de kinderen dat water bijvoorbeeld uit de grond komt”, vertelt Vivien de Koning, locatiemanager bij Kern Kinderopvang. “Daar waren ze vooral erg verbaasd over! Water lijkt misschien een simpel onderwerp, maar de kinderen hebben veel nieuws geleerd. Ze stroomden over van enthousiasme!”

Uit eigen bidon

Speciaal voor de gelegenheid ontvingen de kinderen van Kern Kinderopvang een eigen bidon, voorzien van hun eigen naam. Dat is niet alleen leuk, maar natuurlijk ook duurzaam. Alle kinderen dronken de hele dag enthousiast uit hun eigen bidon. “Vanaf nu drink ik alleen nog maar uit mijn eigen bidon!”, aldus een van de enthousiaste kinderen.

25 september 2020