Kinderdagverblijf IKC De Edelsteen

onderdeel van IKC De Edelsteen
aandacht voor taalontwikkeling
baby- en peutergroepen

Klantcontact & Advies

Wilt u meer informatie? Of heeft u vragen over de opvangmogelijkheden? Neem dan contact op met één van de medewerkers van de afdeling Klantcontact & Advies
079 346 11 80

LRK-nummer

181356764

Openingstijden

maandag 07.30 - 18.30 uur
dinsdag 07.30 - 18.30 uur
woensdag 07.30 - 18.30 uur
donderdag 07.30 - 18.30 uur
vrijdag 07.30 - 18.30 uur

Tijdens schoolvakanties zijn wij van 07.30 tot 18.30 uur geopend.

Adresgegevens locatie

Topaas 18
2719 VD Zoetermeer
Rokkeveen
079 362 00 35

Locatiemanager

Vivien de Koning
06 50 58 92 82

Neem contact met ons op

Contactformulier
Door dit formulier te verzenden, ga ik akkoord met de privacystatement.
reCAPTCHA
Bezig met versturen

Rondleiding aanvragen

Rondleiding
Door dit formulier te verzenden, ga ik akkoord met de privacystatement.
Bezig met versturen

Boekenwurmen zijn bij kinderdagverblijf De Edelsteen op hun plek

In de hal van onze opvang staat namelijk onze eigen bibliotheek. Uit deze bibliotheek halen de pedagogisch medewerkers dagelijks (thema)boekjes voor de kring op de groep. Als de kinderen in de hal spelen, is er altijd wel een peuter te vinden die zijn of haar eigen verhaal vertelt bij een prentenboek. Op deze manier stimuleren wij spelenderwijs de taalontwikkeling van uw kind. Voor deze ontwikkeling werken we ook met thema’s. Op het podium in de hal ziet u wat het thema van het moment is.

Elke dag anders … en toch hetzelfde

We bedenken elke dag een andere activiteit die aansluit op het thema waar we op dat moment mee werken. Een aantal dingen is elke dag hetzelfde. Denkt u hierbij aan de gezichten van de medewerkers. En de inrichting van de lokalen die helemaal is afgestemd op de kinderen. Daarnaast spelen we elke dag met alle kinderen buiten. Wordt het te druk? Dan spelen we met de baby’s op een rustiger deel van het speelterrein.
Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag vangen we de kinderen op in een babygroep van 0 tot 2 jaar en een peutergroep van 2 tot 4 jaar. Op woensdag hebben we 1 groep met kinderen van 0 tot 4 jaar.

Op kinderdagverblijf De Edelsteen maken we graag uitstapjes

We lopen vaak met de kinderen van IKC De Edelsteen (Integraal Kindcentrum) een carnavalsoptocht door de wijk, gaan naar de speeltuin of naar het peutertheater. We kijken naar de schapen of bezoeken het onderwijs van ons IKC tijdens een ‘Kijkje in de groep. Dit doen we lopend, met de bolderkar of met het openbaar vervoer.

We zorgen voor een goede overgang naar de basisschool

Kinderdagverblijf De Edelsteen is onderdeel van IKC De Edelsteen. Gaat uw kind naar het onderwijs binnen het IKC? Dan bespreken opvang en onderwijs in een doorstroomgesprek de ontwikkelings- en leerlijn van uw kind met u. Dit doen wij voordat uw kind 4 jaar wordt. Ook handig voor als uw kind naar BSO Edelsteen (Topaas) of BSO Edelsteen (Sierraadlaan) gaat. Gaat uw kind naar een basisschool buiten het IKC? Dan krijgt u het dossier van uw kind mee. Daarin staan de observatieverslagen welbevinden van uw kind. Waar uw kind ook naartoe gaat, alle kinderen die ons kinderdagverblijf verlaten, krijgen een plakboek mee naar huis. Een mooie herinnering aan zijn of haar jaren bij kinderdagverblijf De Edelsteen.

Kaart laden...