Speeltaalhuis IKC De Meerpaal

kleinschalige, knusse locatie
natuurspeeltuin de Tipituin is dichtbij
intensieve samenwerking met basisschool De Meerpaal

Klantcontact & Advies

Wilt u meer informatie? Of heeft u vragen over de opvangmogelijkheden? Neem dan contact op met één van de medewerkers van de afdeling Klantcontact & Advies
079 346 11 80

LRK-nummer

272247716

Openingstijden

maandag 08.45 - 12.45 uur
dinsdag 08.45 - 12.45 uur
donderdag 08.45 - 12.45 uur
vrijdag 08.45 - 12.45 uur

Tijdens de schoolvakanties zijn wij gesloten.

Speeltaalhuis IKC De Meerpaal is onderdeel van kinderdagverblijf IKC De Meerpaal.

Dagdeelcombinaties per peuteropvanglocatie

Adresgegevens locatie

Rakkersveld 141
2722 BN Zoetermeer
Palenstein
079 - 341 20 94

Locatiemanager

06 - 53 75 83 16

Neem contact met ons op

Contactformulier
Door dit formulier te verzenden, ga ik akkoord met de privacystatement.
reCAPTCHA
Bezig met versturen

Rondleiding aanvragen

Rondleiding
Door dit formulier te verzenden, ga ik akkoord met de privacystatement.
Bezig met versturen

Ze zitten in een kringetje: zes peuters en de pedagogisch medewerker. En allemaal hebben ze een spiegel in hun handje. “Nu gaan we lachen!” En alle kindjes lachen. “Hoe kijk je heel boos?” De kindjes kijken zo boos mogelijk in de spiegel. “Wie kan er verbaasd kijken?” Een spelletje koppelen aan taal. Bij speeltaalhuis De Meerpaal weten we precies hoe we de taalontwikkeling van peuters kunnen stimuleren.

Kinderen leren op speelse wijze bij speeltaalhuis De Meerpaal

Iedere maand werken we met de kinderen aan een ander thema. Denk aan de seizoenen, de ruimte, kunst, de hulpdiensten. Zo krijgen ze een gevarieerd aanbod van woorden en situaties. En daarmee groeit hun woordenschat enorm. We bedenken bij ieder thema bijpassende uitstapjes, knutselwerkjes, liedjes en spelletjes. Precies passend bij hun leeftijd. Want peuters leren alleen als ze het naar hun zin hebben.

Een ochtend spelen met andere peuters in een gezellig lokaal

We hebben een veilige en gezellige ruimte voor de kleintjes bij speeltaalhuis De Meerpaal. Kom gerust eens langs met uw kind. We hebben een bouwhoek, een poppenhoek, een leeshoek. En we gaan natuurlijk ook vaak naar buiten. Lekker spelen met zand en water, racen op de fietsjes en sportieve spelletjes op het Richard Kraijeckveld. En we gaan ook graag met ze naar de Tipituin. Die ligt bij ons om de hoek.

Goed voorbereid naar school als uw kind vier wordt

Bij speeltaalhuis De Meerpaal zorgen we dat kinderen geen taalachterstand hebben als ze naar school gaan. Bovendien is de overstap naar school niet zo spannend meer voor uw kind. We werken namelijk intensief samen met basisschool De Meerpaal en andere basisscholen in de buurt. We gaan er af en toe op bezoek en werken met dezelfde ontwikkelmethodes. En we zorgen voor een goede overdracht naar de leerkrachten van groep 1. Uw kind krijgt een fijne tijd bij ons!

 

Kaart laden...