Speeltaalhuis De Regenboog

speeltaalhuis, BSO en school in één gebouw
peuterbibliotheek
speels wijzer worden met taal

Klantcontact & Advies

Wilt u meer informatie? Of heeft u vragen over de opvangmogelijkheden? Neem dan contact op met één van de medewerkers van de afdeling Klantcontact & Advies
079 346 11 80

LRK-nummer

204722366

Openingstijden

maandag 08.30 - 12.30 uur
dinsdag 08.30 - 12.30 uur
donderdag 08.30 - 12.30 uur
vrijdag 08.30 - 12.30 uur

Tijdens de schoolvakanties zijn wij gesloten.

Dagdeelcombinaties per peuteropvanglocatie

Adresgegevens locatie

Kerkenbos 12 - 14
2715 RP Zoetermeer
Meerzicht
06 12 05 94 79

Locatiemanager

Yvonne Westerhoff
06 53 75 83 24

Neem contact met ons op

Contactformulier
Door dit formulier te verzenden, ga ik akkoord met de privacystatement.
reCAPTCHA
Bezig met versturen

Rondleiding aanvragen

Rondleiding
Door dit formulier te verzenden, ga ik akkoord met de privacystatement.
Bezig met versturen

Samen kletsen, luisteren, spelen, leren. Met steeds dezelfde kinderen om je heen. En pedagogisch medewerkers die je kent. Het is fijn hier. Samen bouwen, lezen, verven. En ben je al in de huishoek geweest? Bij speeltaalhuis De Regenboog komen kinderen uit allerlei verschillende culturen samen. Om te spelen en onze taal te leren, voor de basisschool straks.

Aandacht voor taal

Het is belangrijk dat uw kind de Nederlandse taal goed leert. En juist daarvoor is speeltaalhuis De Regenboog bedoeld. Op een speelse manier leert uw kind nieuwe woorden en zinnen. Luisteren naar de spannendste verhalen. Lekker kletsen met elkaar. En wie weet het antwoord op deze vraag?

Op het speeltaalhuis werken we met vaste groepen kinderen. Iedereen kent elkaar en dat is fijn. We werken met thema’s in de groep. Dat noemen we de Piramidemethode. Ieder thema sluiten we op een gezellige manier af, met kinderen én ouders.

Veel plezier bij speeltaalhuis De Regenboog

We hebben een heerlijke speelplaats en gaan dan ook graag naar buiten. En wist u dat wij ook een eigen bibliotheek hebben? Binnen de Regenboogschool is een bibliotheek met peuterboeken. Er is een echt uitleensysteem. Zo kunnen de kinderen de boeken die ze uitkiezen, ook mee naar huis nemen.

Een goede overdracht naar de basisschool

Welke basisschool u ook kiest voor uw kind, wij regelen een goede overdracht. Zo kan het leren op de kleuterschool goed doorgaan. We doen dat met een peuter-kleuteroverdrachtsformulier. Onze pedagogisch medewerker vult het in en bespreekt het met u. Staat alles er goed in? Dan sturen we het op naar school.

De oudste kinderen van onze groep bereiden we alvast voor, voordat ze vier jaar worden. Dat doen we door bij basisschool De Regenboog langs te gaan. Want hoe gaat het er eigenlijk aan toe in de kleuterklas? Wat doen ze daar? En wie is de juf? Door even te gaan kijken, krijgen de kinderen er vanzelf zin in. Spannend, hoor!

Kaart laden...