Speeltaalhuis Het Koekoeksnest (Oosterheemplein)

bijzondere natuur- en ontdektuin
extra aandacht voor taalontwikkeling
samenwerking met basisscholen in de buurt

Klantcontact & Advies

Wilt u meer informatie? Of heeft u vragen over de opvangmogelijkheden? Neem dan contact op met één van de medewerkers van de afdeling Klantcontact & Advies
079 346 11 80

LRK-nummer

987872916

Dagcombinaties

  • maandagochtend, woensdagochtend, vrijdagochtend
  • dinsdagochtend, donderdagochtend, vrijdagmiddag

Openingstijden

Groep 1

maandag 08.45 - 12.15 uur
woensdag 08.45 - 12.15 uur
vrijdag 08.45 - 11.45 uur

Groep 2

dinsdag 08.45 - 12.15 uur
donderdag 08.45 - 12.15 uur
vrijdag 13.00 - 16.00 uur

Tijdens de schoolvakanties zijn wij gesloten.

Speeltaalhuis Het Koekoeksnest is onderdeel van kinderdagverblijf Het Koekoeksnest.

Oosterheemplein 238
2721 NC Zoetermeer
Oosterheem
079 593 70 84

Locatiemanager

Sita Dossett

Neem contact met ons op

Contactformulier
reCAPTCHA
Bezig met versturen

Rondleiding aanvragen

Rondleiding
Bezig met versturen

De zon schijnt door de open tuindeuren naar binnen. Drie kleine meisjes zitten samen te giechelen in de poppenhoek. Buiten sleept een jongetje een zware gieter langs de plantjes. Er wordt gelachen en vrolijk gegild. De peuters vermaken zich uitstekend bij speeltaalhuis Het Koekoeksnest Oosterheemplein.

De Nederlandse taal oefenen tijdens het spelen

Heeft uw kind wat moeite met de Nederlandse taal? Bij speeltaalhuis Het Koekoeksnest hebben we extra aandacht voor taalontwikkeling bij kinderen. Ons doel is om een achterstand zoveel mogelijk weg te werken, voordat het kind naar de basisschool gaat. Hoe we dat doen? Taalles heeft nog helemaal geen zin bij peuters. Maar taalspelletjes hebben enorm veel effect. We werken hierbij met een officiële leermethode.

Een ochtend met andere kinderen spelen bij speeltaalhuis Het Koekoeksnest

Hoe vaak wilt u een ochtend opvang voor uw kind? Eén, twee of drie ochtenden kan uw peuter heerlijk bij ons spelen. Uw kind heeft een leuke ochtend. En u heeft even uw handen vrij. We werken met twee vaste groepen. Zo leert uw kind snel de pedagogisch medewerkers en de andere kinderen kennen. Binnen de kortste keren voelt uw kind zich helemaal thuis bij ons.

Bijzonder: een eigen natuurtuin bij speeltaalhuis Het Koekoeksnest

De meeste kinderen vinden buitenspelen heerlijk. En wij hebben onze eigen natuur- en ontdektuin waar we veilig kunnen spelen! Kijk dus niet gek op als uw kind met zand tussen de teentjes thuiskomt. Als het weer het toelaat, zijn wij namelijk buiten te vinden.

We werken graag samen met basisscholen in de buurt …

Het duurt nog even voordat uw kind naar de basisschool gaat. Maar als het vier wordt, dan is uw kind wel goed voorbereid. Door alle taalspelletjes is de woordenschat van uw kind enorm gegroeid. En het is ook gewend aan een dagritme en aan spelen in een groep. Bovendien doen we een overdracht met de leerkracht. Zodat de school ook kan inspelen op de vaardigheden van uw kind.

… en met de buitenschoolse opvang

Want als uw kind naar school gaat, heeft u misschien ook opvang na schooltijd nodig. Of tijdens de vakanties. BSO Het Koekoeksnest Oosterheemplein richt zich specifiek op de 4- tot 6-jarigen.

Kaart laden...