Speeltaalhuis Het Lepelaarsnest (Kerkenbos 12 14)

speeltaalhuis, BSO en school in één gebouw
peuterbibliotheek
speels wijzer worden met taal

Informatie & Plaatsing Kinderopvang

Wilt u meer informatie? Of heeft u vragen over de opvangmogelijkheden? Neem dan contact op met één van de medewerkers van de afdeling Informatie & Plaatsing Kinderopvang.
079 346 11 80

LRK-nummer

204722366

Dagcombinaties

  • dinsdagochtend, donderdagmiddag, vrijdagochtend
  • maandagochtend, dinsdagmiddag, donderdagochtend

Openingstijden

Groep 1

dinsdag08.30 - 11.30 uur
donderdag12.00 - 14.15 uur
vrijdag08.30 - 13.15 uur

Groep 2

maandag08.30 - 13.15 uur
dinsdag12.00 - 14.15 uur
donderdag08.30 - 11.30 uur

Tijdens de schoolvakanties zijn wij gesloten.

Adres

Kerkenbos 12 - 14
2715 RP Zoetermeer
Meerzicht
079 320 04 73

Locatiemanager

Annie Koch

Neem contact met ons op

Contactformulier
Bezig met versturen

Rondleiding aanvragen

Rondleiding
Bezig met versturen

Samen kletsen, luisteren, spelen, leren. Met steeds dezelfde kinderen om je heen. En pedagogisch medewerkers die je kent. Het is fijn hier. Samen bouwen, lezen, verven. En ben je al in de huishoek geweest? Bij speeltaalhuis Het Lepelaarsnest komen kinderen uit allerlei verschillende culturen samen. Om te spelen en onze taal te leren, voor de basisschool straks.

Aandacht voor taal

Het is belangrijk dat uw kind de Nederlandse taal goed leert. En juist daarvoor is speeltaalhuis Het Lepelaarsnest bedoeld. Op een speelse manier leert uw kind nieuwe woorden en zinnen. Luisteren naar de spannendste verhalen. Lekker kletsen met elkaar. En wie weet het antwoord op deze vraag?

Op het speeltaalhuis werken we met vaste groepen kinderen. Iedereen kent elkaar en dat is fijn. We werken met thema’s in de groep. Dat noemen we de Piramidemethode. Ieder thema sluiten we op een gezellige manier af, met kinderen én ouders.

Veel plezier bij speeltaalhuis Het Lepelaarsnest

We hebben een heerlijke speelplaats en gaan dan ook graag naar buiten. En wist u dat wij ook een eigen bibliotheek hebben? Binnen de Regenboogschool is een bibliotheek met peuterboeken. Er is een echt uitleensysteem. Zo kunnen de kinderen de boeken die ze uitkiezen, ook mee naar huis nemen.

Een goede overdracht naar de basisschool

Welke basisschool u ook kiest voor uw kind, wij regelen een goede overdracht. Zo kan het leren op de kleuterschool goed doorgaan. We doen dat met een peuter-kleuteroverdrachtsformulier. Onze pedagogisch medewerker vult het in en bespreekt het met u. Staat alles er goed in? Dan sturen we het op naar school.

De oudste kinderen van onze groep bereiden we alvast voor, voordat ze vier jaar worden. Dat doen we door bij basisschool De Regenboog langs te gaan. Want hoe gaat het er eigenlijk aan toe in de kleuterklas? Wat doen ze daar? En wie is de juf? Door even te gaan kijken, krijgen de kinderen er vanzelf zin in. Spannend, hoor!

kaart