Speeltaalhuis Het Lepelaarsnest (Kerkenbos 26)

veel buitenspeelplaatsen in de buurt
een keer per week naar de gymzaal
goede samenwerking met basisschool Het Zwanenbos

Informatie & Plaatsing Kinderopvang

Wilt u meer informatie? Of heeft u vragen over de opvangmogelijkheden? Neem dan contact op met één van de medewerkers van de afdeling Informatie & Plaatsing Kinderopvang.
079 346 11 80

LRK-nummer

206476620

Dagcombinaties

  • maandagochtend, dinsdagochtend, donderdagochtend, vrijdagochtend
  • dinsdagmiddag, woensdagochtend, donderdagmiddag

Openingstijden

Groep 1

maandag08.00 - 13.00 uur
dinsdag08.00 - 13.00 uur
donderdag08.00 - 13.00 uur
vrijdag08.00 - 13.00 uur

Groep 2

dinsdag13.15 - 16.00 uur
woensdag08.30 - 13.00 uur
donderdag13.15 - 16.00 uur

Tijdens de schoolvakanties zijn wij gesloten.

Adres

Kerkenbos 26
2716 PH Zoetermeer
Meerzicht
06 - 29 04 83 25

Locatiemanager

Natasja van Vliet

Neem contact met ons op

Contactformulier
Bezig met versturen

Rondleiding aanvragen

Rondleiding
Bezig met versturen

Younes, Meike, Tibo, Abdullah, Melvin, Bob, Mischa, Benja, Betul. Uw kindje kent bijna alle namen van zijn of haar speelvriendjes uit het hoofd. Dat is ook niet gek. Want bij speeltaalhuis Het Lepelaarsnest komen elke week dezelfde kinderen. Uw kindje heeft het nodig om meer dan tien uur per week naar het speeltaalhuis te gaan. Dan is een vertrouwde omgeving wel zo fijn.

Uw kind leert bij speeltaalhuis Het Lepelaarsnest beter praten, tellen en spelen

We leren uw kind beter praten door spelletjes met woorden te doen. We lezen voor en zingen liedjes of oefenen versjes en rijmpjes. De ene keer gaat het over letters en woorden en de volgende keer over cijfers. Het enige wat elke maand hetzelfde is, is het werken volgens een thema. Bij speeltaalhuis Het Lepelaarsnest werkt een pedagogisch medewerker en een onderwijsassistent.

We betrekken u bij de ontwikkeling van uw kind

Elk thema sluiten we af met een gezellige ouderbijeenkomst met een spreker. Bij het thema ‘ziek en gezond’ vragen we of de huisarts of de tandarts langskomt. Hij of zij legt u dan uit hoe vaak of wanneer u het beste langs kunt komen. En hoe u een afspraak maakt. Heeft u tussentijds vragen? Dan bent u welkom in de ouderkamer. Daar helpen wij u met uw andere vragen.

Uw kind speelt regelmatig buiten bij speeltaalhuis Het Lepelaarsnest

In de buurt van ons gebouw zijn veel speeltuinen. Stadsboerderij Het Buitenbeest is ook dichtbij. Rond het gebouw zijn verschillende buitenspeelplaatsen. Eén daarvan is speciaal voor peuters. Daar kunnen ze zich heerlijk uitleven. Kinderen willen graag ontdekken. Hierbij mogen ze vies worden. Trek uw kind dus niet zijn of haar mooiste kleren aan.

Binnen is er ook genoeg te beleven

We hebben onze ruimte opgedeeld in verschillende hoeken. U vindt er een huishoek, bouwhoek, eethoek en een leeshoek. Het is een heerlijke groepsruimte. U zult zien dat het open, licht en toch sfeervol is. Op donderdag gaan we naar de gymzaal. Hier werken we aan de grove motoriek van uw kind. Alles om uw kind goed voor te bereiden op de basisschool.

kaart