Speeltaalhuis Het Meeuwennest

spelenderwijs oefenen met de Nederlandse taal
locatie in de brede school
goede samenwerking met de omliggende basisscholen

Klantcontact & Advies

Wilt u meer informatie? Of heeft u vragen over de opvangmogelijkheden? Neem dan contact op met één van de medewerkers van de afdeling Klantcontact & Advies
079 346 11 80

LRK-nummer

102208049

Openingstijden

 

maandag 08.45 - 12.45 uur
dinsdag 08.45 - 12.45 uur
donderdag 08.45 - 12.45 uur
vrijdag 08.45 - 12.45 uur

Tijdens de schoolvakanties zijn wij gesloten.

Speeltaalhuis Het Meeuwennest is onderdeel van kinderdagverblijf Het Meeuwennest.

Dagdeelcombinaties per peuteropvanglocatie

Adresgegevens locatie

Hodenpijlstraat 16
2729 EA Zoetermeer
Oosterheem
079 - 343 82 20

Locatiemanager

Anouschka Francisco
06 53 75 82 74

Neem contact met ons op

Contactformulier
Door dit formulier te verzenden, ga ik akkoord met de privacystatement.
reCAPTCHA
Bezig met versturen

Rondleiding aanvragen

Rondleiding
Door dit formulier te verzenden, ga ik akkoord met de privacystatement.
Bezig met versturen

Leren als peuter? Jazeker, maar dan wel zo dat het past bij de leeftijd. Want liedjes zingen is leuk én je leert er de taal mee. Net als door boekjes voorgelezen te krijgen en door lekker te kletsen met de pedagogisch medewerker en andere kinderen. Dat is wat we doen op Speeltaalhuis Het Meeuwennest.

Eén, twee, drie, vier
Hoedje van, hoedje van
Eén, twee, drie, vier
Hoedje van papier!

Welke liedjes vindt uw kind leuk om te zingen? 

Op het speeltaalhuis werken we met het Piramideprogramma

Welke spelletjes we doen, welke liedjes we zingen en welke boekjes we voorlezen hangt af van het thema. Zo maken we bij het thema herfst met de kinderen een herfstwandeling in het bos. We werken met twaalf thema’s. Allemaal horen ze bij het programma Piramide. Speciaal voor het aanleren van taal en taalvaardigheden aan peuters.

Onder hetzelfde dak

Woont u in de wijk Oosterheem-Noord? Dan kan uw kind vanaf 2 jaar terecht bij speeltaalhuis Het Meeuwennest. U vindt ons in de brede school. Drie basisscholen en het kinderdienstcentrum van Ipse de Bruggen zitten onder hetzelfde dak. Zo leren alle kinderen goed met elkaar omgaan. Jong en oud. Kinderen met een beperking en zonder. En we gebruiken elkaars ruimtes en speeltoestellen. Vanaf de peutertijd tot het einde van de basisschool kan uw kind in dezelfde omgeving opgroeien. Dat vinden kinderen fijn.

De overdracht naar de basisschool gaat makkelijk

Dan is uw kind straks 4 jaar en verlaat het Speeltaalhuis Het Meeuwennest. Op naar de basisschool! Daar is het dankzij de jaren op het speeltaalhuis helemaal klaar voor. Door onze ‘lessen’ en doordat we graag met onze peuters op bezoek gaan in de kleuterklassen. Dat doen we bij basisschool de Trinoom, de Prins Florisschool en De Oostwijzer. Ook zorgen we dat de leerkracht weet wat wij over uw kind hebben geleerd. Onze pedagogisch medewerkers bespreken dit graag met u. Gaat uw kind ook naar de buitenschoolse opvang? Hij of zij is van harte welkom bij BSO & KIDSclub Het Meeuwennest.

Kom kijken

Wilt u eens komen kijken bij ons speeltaalhuis? Klikt u hier om binnen te kijken. Of neem contact met ons op voor een vrijblijvende rondleiding.

Kaart laden...