Speeltaalhuis Het Meeuwennest

spelenderwijs oefenen met de Nederlandse taal
locatie in de brede school
goede samenwerking met de omliggende basisscholen

Klantcontact & Advies

Wilt u meer informatie? Of heeft u vragen over de opvangmogelijkheden? Neem dan contact op met één van de medewerkers van de afdeling Klantcontact & Advies
079 346 11 80

LRK-nummer

102208049

Openingstijden

 

maandag 08.45 - 12.45 uur
dinsdag 08.45 - 12.45 uur
donderdag 08.45 - 12.45 uur
vrijdag 08.45 - 12.45 uur

Tijdens de schoolvakanties zijn wij gesloten.

Speeltaalhuis Het Meeuwennest is onderdeel van kinderdagverblijf Het Meeuwennest.

Dagdeelcombinaties per peuterspeelzaallocatie

Adresgegevens locatie

Hodenpijlstraat 16
2729 EA Zoetermeer
Oosterheem
079 - 343 82 20

Locatiemanager

Anouschka Francisco
06 53 75 82 74

Neem contact met ons op

Contactformulier
reCAPTCHA
Bezig met versturen

Rondleiding aanvragen

Rondleiding
Bezig met versturen

Eén, twee, drie, vier
Hoedje van, hoedje van
Eén, twee, drie, vier
Hoedje van papier!

Welke liedjes vindt uw kind leuk om te zingen? Wij zingen ze het liefst allemaal. Want uw kind wordt er niet alleen vrolijk van, zingen is ook goed om taal te leren. Net als boekjes lezen en kletsen met andere kinderen.

Extra aandacht voor het leren van taal

Bij ons speeltaalhuis oefenen we speciaal met de Nederlandse taal met alle kinderen. Om meer woorden te leren., zinnen te maken en uitspraak te oefenen. Dat is namelijk heel belangrijk als het straks naar school gaat. Woont u in de wijk Oosterheem-Noord? Dan kan uw kind vanaf 2 jaar terecht bij speeltaalhuis Het Meeuwennest.

Op het speeltaalhuis werken we met het met het Piramideprogramma

Dit programma is speciaal voor jonge kinderen, voor de taalontwikkeling en om sociale vaardigheden te leren. We werken met twaalf thema’s. Ieder thema heeft zijn eigen activiteiten. Zo gaan we bij het thema herfst met de kinderen naar buiten, voor een herfstwandeling in het bos.

In de brede school vindt u speeltaalhuis Het Meeuwennest

Alle kinderen samen onder één dak, dat werkt natuurlijk hartstikke goed. In de brede school zijn drie basisscholen, het kinderdienstcentrum van Ipse de Bruggen en ons speeltaalhuis gevestigd. Zo leren alle kinderen goed met elkaar omgaan. Jong en oud. Kinderen met een beperking en zonder. En we kunnen gebruikmaken van elkaars faciliteiten.

De overdracht naar de basisschool gaat makkelijk

Wordt uw kind 4 jaar? Dan gaat hij of zij naar school. Een goede voorbereiding is dan heel belangrijk. Hoe we dat doen? We gaan graag met onze peuters op bezoek in de kleuterklassen. Dat doen we bij basisschool de Trinoom, de Prins Florisschool en De Oostwijzer. Ook zorgen we voor een heldere overdracht met een overdrachtsformulier. Onze pedagogisch medewerkers bespreken dit graag met u. Gaat uw kind ook naar de buitenschoolse opvang buiten schooltijd? Hij of zij is van harte welkom bij BSO & KIDSclub Het Meeuwennest.

Wilt u eens komen kijken bij ons speeltaalhuis? U bent van harte welkom! Belt u ons voor een afspraak?

Kaart laden...