Speeltaalhuis IKC De Buytenkans

iedere maand een ander (taal)thema
veel contact met de ouders
natuurtuin

Klantcontact & Advies

Wilt u meer informatie? Of heeft u vragen over de opvangmogelijkheden? Neem dan contact op met één van de medewerkers van de afdeling Klantcontact & Advies
079 346 11 80

LRK-nummer

518572596

Openingstijden

maandag 08.30 - 12.30 uur
dinsdag 08.30 - 12.30 uur
donderdag 08.30 - 12.30 uur
vrijdag 08.30 - 12.30 uur

Tijdens de schoolvakanties zijn wij gesloten.

Speeltaalhuis IKC de Buytenkans is onderdeel van kinderdagverblijf en BSO IKC de Buytenkans.

 

Dagdeelcombinaties per peuteropvanglocatie

Adresgegevens locatie

Busken Huethove 6
2717 XK Zoetermeer
Buytenwegh
079 323 07 10

Locatiemanager

Annie Koch

Neem contact met ons op

Contactformulier
Door dit formulier te verzenden, ga ik akkoord met de privacystatement.
reCAPTCHA
Bezig met versturen

Rondleiding aanvragen

Rondleiding
Door dit formulier te verzenden, ga ik akkoord met de privacystatement.
Bezig met versturen

‘s Middags haalt u uw kind op van een ochtend spelen in het speeltaalhuis. Kletsend fietsen jullie naar huis. Als jullie voor het verkeerslicht moeten wachten, kijken jullie naar de vogeltjes in de struik langs de weg. “Kijk, vogels!” zegt u tegen uw kleintje. “Nee, mussen!” hoort u achter u. “Die heeft een ochtend doorgebracht in de natuurtuin”, denkt u bij uzelf.

Bij speeltaalhuis IKC de Buytenkans speelt, werkt en leert uw kind

Dit doen we aan de hand van thema´s. Hierdoor leert uw kind beter praten. Uw kind leert ook hoe hij of zij met andere kinderen om kan gaan. Zo bereiden we uw kind samen voor op de basisschool.

Er is zoveel te beleven

We hebben in onze groep verschillende hoeken ingericht. Er is op speeltaalhuis IKC de Buytenkans een huishoek, een bouwhoek en een leeshoek. In deze hoeken werken we met pictogrammen. Zo kunnen alle kinderen zien wat kan en mag in de verschillende hoeken. We passen elke maand de inrichting van de hoeken aan. Dit doen we aan de hand van het thema waar we op dat moment mee werken.

We betrekken u bij de ontwikkeling van uw kind

Wij nodigen u regelmatig uit voor een ouderbijeenkomst. Tijdens die bijeenkomst hoort u met welk thema wij werken. We vertellen u ook hoe u thuis met dit thema kan werken. Op deze manier werken we samen aan de ontwikkeling van uw kind.

We zorgen voor een goede overdracht naar de basisschool

We gaan af en toe gezellig op visite bij basisschool De Watersnip en IKC de Buytenkans. Zo kan uw kind alvast wennen aan een nieuwe omgeving. Wordt uw kind vier jaar? Dan vullen wij een peuter-kleuter-overdrachtformulier in. Dit formulier bespreken we eerst met u. Daarna sturen wij het naar de nieuwe basisschool van uw kind. De nieuwe juf of meester van uw kind leert hem of haar zo meteen een beetje kennen!

Kaart laden...