Speeltaalhuis IKC Het Zwanenbos dependance

gelegen in het park van Meerzicht, dichtbij de kinderboerderij
veel aandacht voor taal(achterstand)
goede samenwerking met de scholen en De Buitenwereld

Klantcontact & Advies

Wilt u meer informatie? Of heeft u vragen over de opvangmogelijkheden? Neem dan contact op met één van de medewerkers van de afdeling Klantcontact & Advies
079 346 11 80

LRK-nummer

136324101

Openingstijden

maandag 08.30 - 12.30 uur
dinsdag 08.30 - 12.30 uur
woensdag 08.30 - 12.30 uur
donderdag 08.30 - 12.30 uur

Tijdens de schoolvakanties zijn wij gesloten.

Dagdeelcombinaties per peuteropvanglocatie

Adresgegevens locatie

Kerkenbos 22
2716 PH Zoetermeer
Meerzicht
06 - 15 88 80 49

Locatiemanager

Yvonne Westerhoff
06 53 75 83 24

Neem contact met ons op

Contactformulier
Door dit formulier te verzenden, ga ik akkoord met de privacystatement.
reCAPTCHA
Bezig met versturen

Rondleiding aanvragen

Rondleiding
Door dit formulier te verzenden, ga ik akkoord met de privacystatement.
Bezig met versturen

Misschien kunt u het zich niet voorstellen. Maar over twee jaar zit uw kind op de basisschool. U vindt het belangrijk dat uw kind goed voorbereid aan school begint. Daar helpen wij u en uw kind graag bij.

Bij speeltaalhuis Het Zwanenbos dependance leert uw kind veel

Wij werken met programma’s die speciaal zijn ontwikkeld voor kinderen die het risico lopen op een taal- en/of ontwikkelingsachterstand. Deze programma’s zijn ook voor kinderen die al een achterstand hebben. Binnen dit programma werken we met thema’s. Aan de hand van deze thema’s werken, spelen en leren de kinderen.

Wat leert uw kind dan precies?

Uw kind leert bij speeltaalhuis Het Zwanenbos dependance nieuwe woorden. Dat doen we door spelletjes rondom woorden te doen. We lezen ook veel voor. We leren uw kind tellen en de verschillen tussen groot en klein en veel en weinig. Daarnaast stimuleren we de fijne en grove motoriek van uw kind. Dat doen we door te knutselen en te puzzelen. Door lekker buiten te bewegen en te klimmen. Doordat er altijd andere kinderen zijn, leert uw kind ook met hen te spelen. We stimuleren uw kind zelfstandig én samen te spelen. Ten slotte doen we er alles aan om van uw zoon of dochter een zelfverzekerd kind te maken, dat helemaal klaar is voor de basisschool.

Er is ook tijd om te spelen

Ons gebouw ligt in een groene omgeving. We gaan regelmatig naar de speeltuinen in de buurt en stadsboerderij Het Buitenbeest. Rondom het speeltaalhuis in een afgesloten buitenspeelplaats. Daar kunnen de kinderen zich lekker uitleven. Binnen vermaken ze zich in de verschillende hoeken. We hebben een huishoek, een bouwhoek, een leeshoek en een verfhoek.

We betrekken u bij de ontwikkeling van uw kind

U bent van harte welkom in de ouderruimte. In deze kamer vertellen wij u alles over hoe u bijvoorbeeld logopedie regelt of waar u op moet letten bij een eerste afspraak van uw peuter bij de tandarts.

We werken samen met basisschool Het Zwanenbos

We organiseren regelmatig peuterochtenden waar de kinderen van Het Zwanenbos dependance een kijkje nemen in de kleuterklassen. Gaat uw kind naar Het Zwanenbos? Dan zorgen we voor een goede overgang naar de basisschool. En natuurlijk ook naar onze buitenschoolse opvang Het Zwanenbos als u daar gebruik van wilt maken.

Kaart laden...