Speeltaalhuis Jacobsvlinder

intensieve samenwerking met basisschool De Jacobsvlinder
gymzaal bij de locatie
extra aandacht voor taal

Klantcontact & Advies

Wilt u meer informatie? Of heeft u vragen over de opvangmogelijkheden? Neem dan contact op met één van de medewerkers van de afdeling Klantcontact & Advies
079 346 11 80

LRK-nummer

176564160

Openingstijden

maandag 08.35 - 12.35 uur
dinsdag 08.35 - 12.35 uur
donderdag 08.35 - 12.35 uur
vrijdag 08.35 - 12.35 uur

Tijdens de schoolvakanties zijn wij gesloten.

Dagdeelcombinaties per peuteropvanglocatie

Adresgegevens locatie

Schoutenhoek 160
2722 EK Zoetermeer
Palenstein
06 - 20 24 39 74

Locatiemanager

06 53 75 83 16

Neem contact met ons op

Contactformulier
Door dit formulier te verzenden, ga ik akkoord met de privacystatement.
reCAPTCHA
Bezig met versturen

Rondleiding aanvragen

Rondleiding
Door dit formulier te verzenden, ga ik akkoord met de privacystatement.
Bezig met versturen

U bent op zoek naar een plek waar uw kind zich in een veilige, moderne omgeving kan voorbereiden op de basisschool. Dan bent u bij speeltaalhuis Jacobsvlinder aan het juiste adres. U vindt ons speeltaalhuis in basisschool De Jacobsvlinder.

Bij speeltaalhuis Het Jacobsvlinder leert uw kind aan de hand van thema´s

Elke vier weken werken we met een ander thema. We volgen een Voor – en Vroegschools Educatieprogramma (VVE) waarin alle ontwikkelingsgebieden aan bod komen. Denk daarbij aan de ontwikkeling van taal, tellen, samenspelen en zelfstandig zijn. De basisscholen in de buurt werken met dezelfde methode. Start uw kind op zijn of haar vierde jaar op één van de basisscholen in de buurt? Dan is hij of zij al bekend met deze methode.

Uw kind kan bij ons naar hartenlust spelen

Spelen is erg belangrijk voor jonge kinderen. Daarom bieden wij de kinderen veel speelmogelijkheden. Buiten hebben wij een speciaal kleuterplein waar kinderen kunnen spelen met zand en water. Binnen is er veel verschillend speelgoed. Daarnaast knutselen we regelmatig met klei, papier of lijm. We spelen in de gymzaal van de basisschool. En er is een poppenhoek, bouwhoek en leeshoek. We zien de ontwikkeling van een peuter als een ontdekkingstocht. Onze pedagogisch medewerkers zijn er om uw peuter te helpen waar dat nodig is.

We zorgen voor een goede overgang naar de basisschool

Dit doen wij op twee manieren. Ten eerste nemen we regelmatig een kijkje op de basisscholen in de buurt. Uw peuter kan dan op een rustige manier wennen aan de nieuwe omgeving. Daarnaast vullen we een peuter-kleuter-overdrachtformulier in. Dit doen we als uw kind bijna vier jaar is. Dit formulier bevordert de doorgaande leerlijn. De nieuwe school van uw kind ontvangt dit formulier namelijk van ons. Dit doen we nadat wij het met u hebben besproken. De nieuwe juf of meester weet dan meteen wat de sterke en minder sterke punten van uw kind zijn.

Kaart laden...