Speeltaalhuis Prinses Amalia

mooi lokaal in de Prinses Amalia School
veel aandacht voor taal(achterstand)
goede overdracht naar basisscholen

Klantcontact & Advies

Wilt u meer informatie? Of heeft u vragen over de opvangmogelijkheden? Neem dan contact op met één van de medewerkers van de afdeling Klantcontact & Advies
079 346 11 80

LRK-nummer

297042130

Openingstijden

maandag 08.30 - 12.30 uur
dinsdag 08.30 - 12.30 uur
donderdag 08.30 - 12.30 uur
vrijdag 08.30 - 12.30 uur

Tijdens de schoolvakanties zijn wij gesloten.

Dagdeelcombinaties per peuterspeelzaallocatie

Adresgegevens locatie

Schansbos 3
2716 GV Zoetermeer
Meerzicht
06 - 12 46 91 52

Locatiemanager

Yvonne Westerhoff
06 53 75 83 24

Neem contact met ons op

Contactformulier
reCAPTCHA
Bezig met versturen

Rondleiding aanvragen

Rondleiding
Bezig met versturen

Daar loopt ze, op haar kleine beentjes, dapper voor mama uit. De eerste paar keer waren nog een beetje onwennig. Maar al na een paar ochtenden spelen bij speeltaalhuis Prinses Amalia zit ze vol zelfvertrouwen. Want het is zo gezellig met de andere kindjes. En het voelt veilig bij de pedagogisch medewerkers. “Dag mama”, zwaait ze met haar handje. En ze buigt zich over een puzzel die al voor haar klaar ligt.

Lekker spelen en tegelijkertijd leren bij speeltaalhuis Prinses Amalia

Door alle spelletjes die we met de kinderen doen, leren ze de Nederlandse taal steeds beter beheersen. Ze krijgen een grotere woordenschat. Ze maken steeds moeilijkere zinnen. En dat alles met ontzettend veel plezier. Iedere maand ontdekken ze namelijk weer wat nieuws. Ze leren over de natuur, over de ruimte, over de seizoenen. Ja, zelfs over kunst. We werken steeds met een thema dat precies past bij de belevingswereld van peuters.

Goed voorbereid naar de basisschool

Sommige peuters komen bij speeltaalhuis Prinses Amalia met een flinke taalachterstand. Het is prachtig om te zien dat die achterstand zo goed als weg is, tegen de tijd dat ze naar de basisschool gaan. Zo kunnen ze vol zelfvertrouwen en met plezier beginnen in groep 1. Bovendien zijn ze dan al vertrouwd met het gebouw, de leerkrachten en de andere kinderen. We zitten namelijk in de Prinses Amalia School. Wij gaan ook regelmatig met ze op bezoek in groep 1. En we zorgen voor een goede overdracht naar de leerkrachten. Dat doen we uiteraard ook als uw kind naar een andere basisschool gaat. En na schooltijd beleeft uw kind een geweldige tijd bij BSO Amalia.

Komt u een keer kijken bij speeltaalhuis Prinses Amalia?

We geven u en uw kind met plezier een rondleiding in ons gezellige lokaal. Langs de bouwhoek, de huishoek, de leeshoek. We laten u de buitenruimte zien. We vertellen u graag meer over het vaste dagritme. Maar ervaar vooral eens de gezelligheid. De vrolijkheid van de kinderen. De lol die ze maken. En de leergierigheid als we taalspelletjes met ze doen. Het is superleuk bij ons.

Kaart laden...