Nieuws

Al onze dagopvang-, peuteropvang- en buitenschoolse opvanglocaties zijn open.

Als er ontwikkelingen zijn, houden wij u op de hoogte.
Op deze pagina bundelen wij de coronanieuwsberichten. Zo heeft u alle informatie overzichtelijk op een rij. De laatste berichten bevatten de nieuwste informatie. Wij houden ouders ook via de Flexkids Ouderapp en de e-mail op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Vragen
Heeft u nog vragen? De afdeling Klantcontact & Advies beantwoordt ze graag. Bel hen op 079 346 11 80 of mail naar info.corona@swkgroep.nl.

“Ik heb het recht grootgebracht te worden, zonder dat ik kleingehouden word”. Op 20 november vieren we ieder jaar de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. Er zijn dan allerlei activiteiten om te herinneren dat kinderen speciale rechten hebben. Op 20 november 1989 namen UNICEF en de Verenigde Naties een verdrag aan waarin…

Van 15 tot en met 21 november is het de Week tegen Kindermishandeling 2021. Met dit jaar als thema: ‘…dichterbij dan je denkt’. Tijdens deze week gaat er landelijk veel aandacht uit naar de grootte van het probleem kindermishandeling en waar het vandaan komt. Maar vooral ook naar wat we kunnen doen om de aanpak…

In 2050 is er een app om met dieren te praten. Dat denken althans de kinderen van buitenschoolse opvang Aventurijn. Zij bedachten de app Animalspeak voor de wedstrijd De Wereld in 2050! van de SWKGroep. En zij wonnen met dit idee de wedstrijd. Nu wordt hun ontwerp tentoongesteld in museum CORPUS.

De Week van de Mediawijsheid (5 t/m 12 november 2021) staat dit jaar in het teken van: Samen Sociaal Online. Digitale media bieden plezier en uitdagingen Het afgelopen jaar zijn we massaal online gegaan. Digitale media geven ons veel plezier en gemak: werken en leren op afstand, praten met familie en vrienden. Maar ons leven…

Steeds vaker kiest Kern Kinderopvang het ruime sop. De SWKGroep, waar Kern onderdeel van is, heeft namelijk een eigen sloep: De Toekomst. Deze ligt in de Rotte bij Bleiswijk. Is dat leuk? Zeker, Sylvia van KC De Entree vertelt over een middag op de sloep.

Je kon het aan je water voelen: woensdag 22 september was het Nationale Kraanwaterdag. Door heel Nederland deed een recordaantal van ruim 210.000 kinderen mee. Op de opvang of op school. Spetterende wateractiviteiten, onderwaterproefjes en leren waar water vandaan komt. Ook veel locaties van Kern deden mee.

Tijdens de zomervakantie is er veel te beleven op de locaties. Zo hebben we de eerste weken een tijdreis met de kinderen gemaakt. Terug naar de prehistorie en door naar de toekomst. We reizen er dwars doorheen en ontdekken de uitvinders in onszelf.

Gaat u ook op vakantie? In eigen land, met de auto op pad of verder weg met het vliegtuig? U wilt natuurlijk dat de vakantie voor iedereen al tijdens de reis begint. Wij delen wat tips en ideeën, zodat de vakantie al begint als u thuis de deur uitstapt. Niet op reis, maar dagjes uit?…