Nieuws

De afgelopen periode is de situatie in Nederland ingrijpend veranderd. Het coronavirus houdt iedereen bezig en de ontwikkelingen en maatregelen volgen elkaar in snel tempo op. Wij houden u zo goed mogelijk op de hoogte van wat dit voor gevolgen heeft voor u en onze kinderopvang. Lees hier onze coronanieuwsberichten. Zo heeft u alle informatie overzichtelijk op een rij.

Het lenteweer komt eraan. De bomen staan in bloei. Dus er mag weer gelachen worden! Want lachen is heel gezond. Iedereen heeft af en toe een flinke lachbui nodig. Maar door alle verantwoordelijkheden ‘vergeten’ we soms om ongeremd te lachen. Probeer het maar eens met elkaar, het is echt aanstekelijk. Eventueel kan ook lachtherapie een oplossing zijn. Lachtherapie is een vorm van meditatie uit India. Het is een manier om mentaal te ontspannen en te genieten van het moment. Tijdens de therapie lacht u zomaar uit het niets, zonder reden.
Als u ongeremd lacht, stoppen de gedachtes en het piekeren, waardoor u zich helemaal kunt ontspannen.

Op 1 februari was de kick-off van het Jaar van de Toekomst. Uw kind heeft als het goed is het Toekomst ideeënboek thuis ontvangen. Zodra ook alle BSO-locaties weer volledig open mogen vindt het tweede deel van de lancering plaats met bijzondere activiteiten. In de eerste week van april vindt er een loting plaats om de winnaar van ‘zoek Foetsy’ bekend te maken. Deze prijsvraag staat in het Toekomst ideeënboek. Uw kind mag ook meedoen. De winnaar wordt via social media bekend gemaakt.

Wij willen uw kind het beste bieden. Gezondheid is daarom superbelangrijk voor ons. We hebben zelfs gecertificeerde coaches Gezonde Kinderopvang. In iedere nieuwsbrief vertellen zij hoe Kern werkt aan de gezondheid van kinderen.

De kinderen van kinderopvanglocatie De Rietkraag van Kern Kinderopvang in Boskoop bakten deze maand heel veel cupcakes voor Stichting KiKa. Verschillende acties zijn opgezet voor dit mooie doel, waaronder cakejes bakken. Inmiddels is er al een mooi bedrag opgehaald, maar de kinderen zijn nog lang niet klaar.

Soufiane Touzani had als kind een droom: profvoetballer worden. Hij vond voetballen leuk en dus ging hij aan de slag: oefenen, oefenen, oefenen. Alles opzij voor zijn droom. Toen liep het anders dan verwacht … “Jij mag niet meer voetballen, vertelde de dokter mij.”

Ga je mee naar De Toekomst?

Na het thema Wondere Wereld gaan we het Jaar van de Toekomst in. Via de subthema’s Tijd, Groei en Trend nemen we de kinderen mee op reis. In 2021 gaan we in de toekomst kijken! We leren van het verleden, kijken naar het heden en gaan dromen over de toekomst. Hoe ziet jouw leven eruit in 2050? Droom je mee? Tijd maakt de toekomst!

De wet IKK (Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang) schrijft voor dat elke kinderopvangorganisatie vanaf 1 januari 2019 een pedagogisch beleidsmedewerker/coach in dienst moet hebben, die gekwalificeerd is voor het ontwikkelen en implementeren van het pedagogisch beleid. Ook dient elke kinderopvangorganisatie de pedagogisch medewerkers jaarlijks te coachen. Ook in 2021 is dit het geval. De aantal uren die hier in 2021 voor worden ingezet, kunt u hier vinden.