Kinderen KC De Entree kiezen het ruime sop

Steeds vaker kiest Kern Kinderopvang het ruime sop. De SWKGroep, waar Kern onderdeel van is, heeft namelijk een eigen sloep: De Toekomst. Deze ligt in de Rotte bij Bleiswijk. Is dat leuk? Zeker, Sylvia van KC De Entree vertelt over een middag op de sloep.

Taxibusje

Hoe kom je met al die kinderen van Zoetermeer in Bleiswijk? Nou, een taxibusje haalt ons op. En we zoefden zo naar het restaurant waar we onze lunch konden ophalen. Ook kregen we twee afgesloten manden mee, wat zou daar nu inzitten?

Van de foto

Bij de steiger zien de kinderen een sloep aan komen varen. ‘Ja, dat is ‘m’, roept een kind. ‘Ik herken ‘m van de foto.’ Even wachten tot de sloep is aangemeerd en dan kunnen we instappen. Natuurlijk allemaal een zwemvest aan. En dan vertrekken: in een rustig gangetje het water op.

Manden

Relaxed kijken de kinderen rond naar de mooie natuur. Maar dan worden de kinderen nieuwsgierig: wat zit er in de manden? Lunch! De broodjes, mandarijnen en het drinken gaan er in als koek.

Leven zien


Er is nog meer te ontdekken. In de sloep staat een blauwe plastic box. Wat zit daar nou weer in? Emmers, een visnetje en insectenpotjes. Aan de slag! Emmer in het water, ophalen. Hmm … alleen maar modder. Schipper Nathalie maakt met de motor van de sloep wat modder van de bodem los. Opnieuw een emmer het water in. Ja! Nu is er meer leven te zien!

Kapitein

Nathalie blijkt sowieso een goede. Niet alleen helpt ze modder verplaatsen. Ze staat het roer een voor een aan alle kinderen af. Wat voel je je dan ineens geweldig. En een echte kapitein!

Avontuur

De twee uur vliegen om. En voor we het weten, is het tijd om terug te gaan. Het taxibusje stond al te wachten. Zo kwamen we veilig weer terug bij De Entree. Wat een avontuur op De Toekomst!

13 oktober 2021