Terug naar de middeleeuwen met de KIDSclub!

kern kinderopvang-zomervakantie

Tijdens de zomervakantie is er veel te beleven op de locaties. Zo hebben we de eerste weken een tijdreis met de kinderen gemaakt. Terug naar de prehistorie en door naar de toekomst. We reizen er dwars doorheen en ontdekken de uitvinders in onszelf.

Eerste helft
De eerste weken van de vakantie zitten er op. We zijn letterlijk door de tijd gevlogen! De KIDSclubs zijn creatief bezig geweest met het thema ‘oudheid’: wat is nou eigenlijk een fossiel? En hoe bouw je het Colosseum, het Pantheon of de Romeinse brug na? Met name door het gebruik van klei zijn de mooiste kunstwerken tot leven gewekt. Leren en spelen tegelijkertijd!

De middeleeuwen
Wat past er nog meer bij de middeleeuwen? Draken! De kinderen van de KIDSclub hebben hun tekenskills ingezet om gave draken te maken. En bij draken hoort natuurlijk vuur: vuurkorf aan en een brood erboven roosteren, lekker! En, hoe spannend, met pijl en boog schieten! “Eerst mochten de kinderen oefenen op voorwerpen. Nadat ze dit onder de knie hadden, werden ze zelf het doelwit! Dat is nog best lastig: wegduiken voor andere pijlen en zelf schieten. Een leuke nieuwe ervaring voor iedereen!”, vertelt Leonie van Dijk, adjunct locatiemanager bij Kern.

Op pad naar een echt kasteel
Als klap op de vuurpijl stond een uitstapje naar Slot Loevestein op het programma. Sinds eind juli op de werelderfgoedlijst van Unesco. En terecht: een echt kasteel met soldatendorp waar je de geschiedenis herleeft. De kinderen kregen een rondleiding en zochten actief tijdens de speurtocht, wat een middeleeuwse beleving!

Nog niet klaar
Het vakantieprogramma ‘Van wiel tot wifi’ gaat nog drie weken door. “We gaan er met de KIDSclub-kinderen nog een mooie zomer van maken, met veel activiteiten. We hebben tenslotte nog drie weken en zijn nog niet bij de ontdekking van de wifi aangekomen…”, zegt Leonie.

Over Kern Kinderopvang
Kern Kinderopvang biedt veilige, vertrouwde en inspirerende opvang voor kinderen in de leeftijd tussen 0 en 13 jaar. Kern Kinderopvang hecht veel waarde aan een hoge kwaliteit en heeft een vooruitstrevende pedagogische visie. De aandacht gaat uit naar een evenwichtige ontwikkeling van het individuele kind. Hierdoor vinden kinderen makkelijker een eigen plaats in de samenleving waardoor zij ook later in hun leven beter functioneren.

Wij zijn onderdeel van de SWKGroep. De SWKGroep omvat kinderopvang, buurtwerk, zorg en onderwijs. Onderdeel zijn van deze stichting biedt veel voordelen. Wij delen elkaars kennis, ervaring en netwerk en alle secundaire bedrijfsprocessen worden uit handen genomen. Daardoor kunnen wij al onze aandacht richten op de opvang van het kind.

10 augustus 2021