Siham en Yasmine voor één dag de baas in de kinderopvang

KERN_Baasvanmorgen

Hoe zou het zijn om écht de baas te zijn? Dat hebben Siham en Yasmine van 11 jaar op donderdag 23 januari uitgezocht. Zij namen voor één dag het stokje over van directeur Chris van Tongeren en waren die dag verantwoordelijk voor Kern Kinderopvang. “De overgang van de basisschool naar de middelbare school moet makkelijker”, aldus de dames.

Na een ontbijt, rondleiding en brainstorm, presenteerden de jonge bazen ideeën over hoe de overgang van de basisschool naar de middelbare school makkelijker kan. “We vinden het project Super8baan waarbij Kern Kinderopvang BSO-kinderen vast laten wennen aan de middelbare school, bijvoorbeeld, een goed idee.” Siham en Yasmine vinden ook dat een BSO voor de eerste en tweede klas van de middelbare school ook een goed idee zou kunnen zijn. “Je kunt dan huiswerkbegeleiding aanbieden en zorgen dat elke leerling voldoendes haalt!”

De Baas van Morgen

“Het project Baas van Morgen van JINC sluit naadloos aan op de waarden van Kern Kinderopvang: stimuleren tot groei en investeren in de eigen kracht van jong en oud”, zegt Chris van Tongeren, directeur. De organisatie heeft jongerenparticipatie hoog in het vaandel staan. “Kinderen leren door te doen. Meedenken, onderhandelen, met elkaar overleggen en meebeslissen zijn vaardigheden die nodig zijn voor je toekomst en bijdragen aan je talentontwikkeling. Aspecten die de groei van ieder kind bevorderen en goed zijn voor het zelfvertrouwen en de eigenwaarde!” En Kern Kinderopvang leerde zelf ook van Siham en Yasmine. “Een frisse kijk van deze jonge talenten geeft ons nieuwe inzichten in de branche.”

 

24 januari 2020