Spetterend Jaar van Water start

Kinderen leren en ontwikkelen spelenderwijs. Daarom wordt bij Kern Kinderopvang vanuit het pedagogisch palet jaarlijks de focus gelegd op een thema. Juli 2017 start het spetterende Jaar van Water. Twaalf maanden lang draait alles om water!

Via het thema doen de kinderen nieuwe ervaringen op en ontdekken en ontwikkelen zo hun talenten. Ook kinderen die geen gebruikmaken van de kinderopvang, buurtwerk of zorg kunnen meedoen door de nieuw ontwikkelde website voor alle kinderen.

Een jaar lang waterplezier

Spetteren tijdens de leukste wateractiviteiten en watersport. Aan de slag en je verwonderen tijdens de uitdagende waterproefjes. Uitvinden wat je allemaal met water kan doen én hoe je zuinig met water omgaat. Zelf ervaren wat er allemaal in, bij en van het water leeft. En de leukste waterweetjes ontdekken. De kinderen ervaren het zelf tijdens het nieuwe themajaar: het Jaar van Water. Want Kern Kinderopvang zorgt voor een waterideeënboek, spetterende wateractiviteiten, bijzondere uitdagingen en de gaafste waterevenementen zoals de Grote SWKGroep Waterdagen. Al deze activiteiten zijn verdeeld in vijf thema’s: waterproef, watersport, watersparen, waterleven en waterweetjes.

Nieuwe website voor alle kinderen

Kern Kinderopvang is onderdeel van de SWKGroep. Voor het themajaar is een speciale website ontwikkeld voor alle kinderen van deze organisaties. Kinderen ontvangen thuis het speciale Water ideeënboek en worden uitgedaagd aan de slag te gaan met de leuke en verrassende activiteiten op de nieuwe website.
Omdat Kern Kinderopvang en de SWKGroep het belangrijk vinden dat ieder kind zich optimaal kan ontwikkelen is de website openbaar. Zo kunnen alle kinderen spelenderwijs kennis maken met uitdagende activiteiten. Bij alle activiteiten heeft het Pedagogisch Expertise Centrum van de SWKGroep aangegeven wat het oplevert voor de kinderen qua ontwikkeling. Een toegevoegde waarde voor de ontwikkeling van kinderen.

enieuwd naar onze eerdere thema’s Techniek, Natuur, Sport&Bewegen en Kunst&Expressie? Bekijk dan al onze ideeënboeken.

8 augustus 2017