Themajaar

Kinderen leren en ontwikkelen spelenderwijs. Daarom wordt vanuit het pedagogisch palet jaarlijks de focus gelegd op een thema. Juli 2017 is het spetterende Jaar van Water gestart. Twaalf maanden lang draait alles om water! Via het thema doen de kinderen nieuwe ervaringen op en ontdekken en ontwikkelen zo hun talenten.

Een jaar lang waterplezier

Spetteren tijdens de leukste wateractiviteiten en watersport. Aan de slag en je verwonderen tijdens de uitdagende waterproefjes. Uitvinden wat je allemaal met water kan doen én hoe je zuinig met water omgaat. Zelf ervaren wat er allemaal in, bij en van het water leeft. En de leukste waterweetjes ontdekken. De kinderen ervaren het zelf tijdens het nieuwe themajaar … het Jaar van Water. Kern Kinderopvang zorgt voor een Water ideeënboek, spetterende wateractiviteiten, bijzondere uitdagingen en de gaafste waterevenementen zoals de Grote SWKGroep Waterdagen. Al deze activiteiten zijn verdeeld in vijf thema’s.

5 spetterende thema’s in het Jaar van Water

Waterproef
Watersport
Watersparen
Waterleven
Waterweetjes

Kan je niet wachten?

Ons Water ideeënboek én de website staan al voor je klaar! Boordevol wateractiviteiten, weetjes en uitleg over water. Lees snel verder en geniet van al het water om je heen.

Veel waterplezier!

PS: benieuwd naar onze eerdere thema’s Techniek, Natuur, Sport&Bewegen en Kunst&Expressie? Bekijk dan al onze ideeënboeken.