Themajaar

Wij stimuleren de ontwikkeling van kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar. Dit doen wij door kinderen verschillende, unieke belevenissen te laten ervaren die zij zich zullen herinneren. Kinderen leren en ontwikkelen spelenderwijs. Daarom wordt vanuit de pedagogische visie jaarlijks de focus gelegd op een thema. Via het thema doen kinderen nieuwe ervaringen op en ontdekken en ontwikkelen zo hun talenten.

Een jaar lang alles over Body & Brains

Van juli 2018 tot juli 2019 gaan alle kinderen aan de slag met het thema Body & Brains. De kinderen worden meegenomen in een wereld van optische illusies en hersenkrakers. Ook gezond eten, sporten, relaxen en het menselijk lichaam komen uitgebreid aan bod. Er zijn zes thema’s in het Jaar van Body & Brains.

  • Breinbrekers – daag je hersens uit en houd ze scherp.
  • Spelen en sporten – blijf lekker in beweging.
  • Relaxen – doe dingen waar je blij van wordt. Slapen is ook relaxen.
  • Eten en drinken – gezond én lekker natuurlijk.
  • Vrienden – doe samen met vrienden iets leuks. Of doe iets aardigs voor een ander.
  • Verzorging – wat kan je doen om goed voor je eigen lichaam te zorgen.

Kinderen en ouders worden meegenomen

Er is een Body & Brains ideeënboek ontwikkeld. Een boek vol activiteiten, pedagogische kennis en leuke tips. Gedurende het hele jaar worden de kinderen op de locaties meegenomen in de wereld van Body & Brains. Op de website leukekinderactiviteiten.nl zijn leuke en uitdagende kinderactiviteiten te vinden die passen bij dit thema.

Ideeënboek Body & Brains

PS: benieuwd naar onze eerdere thema’s Water, Techniek, Natuur, Sport & Bewegen en Kunst & Expressie? Bekijk al onze ideeënboeken.