Themajaar

Wij stimuleren de ontwikkeling van kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar. Dit doen wij door kinderen verschillende, unieke belevenissen te laten ervaren. Kinderen leren en ontwikkelen spelenderwijs. Daarom wordt vanuit onze pedagogische visie jaarlijks de focus gelegd op een thema. Zo doen zij nieuwe ervaringen op en ontdekken en ontwikkelen zo hun talenten. Van 1 juli 2019 tot en met 31 december 2020 nemen wij alle kinderen mee naar de Wondere Wereld.

Verwonder je in de Wondere Wereld

Ga je mee op wereldreis? Na het Jaar van Body & Brains staat het nieuwe themajaar in het teken van de Wondere Wereld. Kinderen verwonderen zich over alles om zich heen. Van al het moois dat de aarde te bieden heeft, tot de vele verschillende wereldculturen en tradities. Samen vele sporten spelen en ontdekken hoe je slim online bent. Beleven, verrassen en je verwonderen staan centraal in het nieuwe themajaar van de SWKGroep. Alle kinderopvang-, zorg-, buurtwerk-, en onderwijsorganisaties van de SWKGroep, dus ook Kern Kinderopvang, nemen de kinderen via vier thema’s mee de Wondere Wereld in.

Onze aarde – Ontdek en bescherm al het moois
Ons thuis – Jouw wereld, mijn wereld
Onze sport – Speel samen alle sporten
Ons Wereldwijde Web – Slim online

Ga mee de Wondere Wereld in

Iedereen is welkom in onze Wondere Wereld! Er is een Wondere Wereld ideeënboek ontwikkeld. Een boek vol activiteiten, pedagogische kennis en leuke tips. Op onze website leukekinderactiviteiten.nl zijn uitdagende en wonderlijke kinderactiviteiten te vinden die passen bij dit thema.

PS: benieuwd naar onze eerdere thema’s Body & Brains, Water, Techniek, Natuur, Sport & Bewegen en Kunst & Expressie? Bekijk dan al onze ideeënboeken.