Voortgezet onderwijs spannend? Met Super8baan niet!

Super8baan

De overgang van groep 8 naar het voortgezet onderwijs is een enorme stap voor kinderen. Opeens zijn de achtstegroepers niet meer de oudsten. En moeten ze hun vertrouwde school achter zich laten. Een nieuw tijdperk met een nieuwe omgeving.

Andere lessen, nieuwe gezichten en veel meer zelfstandigheid breekt aan. Huiswerk maken, leren, toetsweken, een rooster en elke les een andere docent. Kinderen hebben verschillende vaardigheden nodig om goed van start te gaan op het voortgezet onderwijs. Een deel van deze vaardigheden leren ze al op de basisschool. Een ander deel leren ze stapsgewijs.

Super8baan denkt mee met uw kind en u!

Wat gaat er komen? Maak ik wel vrienden? Kan ik de lokalen wel vinden? Kern Kinderopvang heeft speciaal hiervoor het project ‘Super8baan’ ontwikkeld. Samen met andere KIDSclub-kinderen bereiden we uw kind vanaf groep 7 voor op de spannende periode die komen gaat. Elke vakantie is er een Super8baan-dag waar de speciaal opgeleide KIDSclub-medewerkers de kinderen op een speelse manier meenemen in zaken die te maken hebben met de stap naar het voortgezet onderwijs. Twee keer per jaar organiseren wij voor u een speciale ouderavond zodat wij u
handvatten kunnen geven om uw kind te ondersteunen in deze spannende periode.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over het project ‘Super8baan’? Neem dan contact op door te mailen naar super8baan@kern-kinderopvang.nl. Via de locatie en het vakantieprogramma informeren wij u over de Super8baan-dagen en de ouderavonden.

25 september 2018