War Child Dag voor BSO-kinderen

Donderdag 19 oktober organiseert Kern Kinderopvang een War Child Dag voor alle BSO-kinderen vanaf 8 jaar. Een bijzondere dag met een mooie verrassing voor de kinderen. Maar ook een dag om stil te staan bij de problemen die leeftijdsgenoten hebben elders in de wereld. Door het vormen van een levend peace-teken lieten de kinderen zien mee te leven met kinderen in oorlogsgebieden.

Interactieve spellen

Alle BSO-kinderen verzamelen zich bij KIDSclub Fit & Fun. Daar krijgen zij een presentatie van een vrijwilliger van War Child, gevolgd door een interactieve quiz. Hierna vormen de kinderen buiten een levend peace-teken om te laten zien dat zij mee leven met kinderen in oorlogsgebieden. Op veel locaties is er daarna nog een speciaal spelprogramma. Met spellen die ook door kinderen in deze gebieden worden gespeeld.

Samenwerking met War Child

De SWKGroep, waar Kern Kinderopvang onderdeel van is, werkt een jaar lang samen met War Child. Deze samenwerking biedt bijzondere extra’s voor de BSO-kinderen. Naast deze War Child Dag krijgen alle kinderen vanaf 8 jaar een bijzonder cadeau. De kinderen mogen één jaar gratis lid worden van de War Child Kidsclub. Hier komen de kinderen alles te weten over kinderen in andere landen en over War Child zelf. De SWKGroep heeft de kosten voor het lidmaatschap voor de kinderen betaald. Zodat War Child nog meer kinderen kan helpen.

Over War Child

Wereldwijd leven momenteel zo’n 250 miljoen kinderen in conflictgebieden. Deze kinderen kampen dagelijks met de gevolgen van aanhoudend geweld. War Child zet zich in 15 landen actief in voor het welzijn van oorlogskinderen. De organisatie biedt de kinderen een combinatie van psychosociale hulp, onderwijs en bescherming. Ondanks de vaak traumatische ervaringen kijken de kinderen dankzij deze steun samen met War Child weer met vertrouwen naar hun toekomst.

19 oktober 2017