Clinic van Nederlands waterpoloteam

Kern krijgt clinic Nederlands waterpoloteam

Samenwerken, kracht, uithoudingsvermogen en vooral heel veel plezier! Onze BSO-kinderen maakten donderdag kennis met waterpolo. Zij kregen een bijzondere waterpoloclinic onder leiding van het Nederlands waterpolodamesteam in zwembad Het Keerpunt.

Kijken, oefenen en aan de slag tijdens waterpoloclinic

De clinic startte met een demonstratie van zes professionele waterpoloërs. Geconcentreerd keken de kinderen toe hoe deze enthousiaste professionals hun sport vol passie demonstreerden. Daarna was het de beurt aan de kinderen. Eerst een pittige warming-up en vervolgens met groepen van 20 kinderen zelf aan de slag. Met oefeningen, een parcours en daarna wedstrijdjes tegen elkaar. Een mooie kennismaking met deze watersport.

Jaar van Water

Het is het Jaar van Water voor de kinderen van Kern Kinderopvang. Dat betekent veel wateractiviteiten, een water ideeënboek, waterdagen en nog veel meer. Kern Kinderopvang is onderdeel van de SWKGroep. De SWKGroep is sinds juli dit jaar sponsor van het Nederlands dameswaterpoloteam. Door deze sponsoring konden alle kinderen (met minimaal twee zwemdiploma’s) kennismaken met deze uitdagende watersport.

2 maart 2018