Week van de Lentekriebels

Week van de Lentekriebels bij Kern Kinderopvang

Van 19 tot en met 23 maart 2018 is de nationale projectweek Week van de Lentekriebels. Georganiseerd door Rutgers in samenwerking met de GGD-organisaties. Deze week is bedacht om extra aandacht te geven aan relationele en seksuele vorming bij kinderen. Aan deze week doen veel basisscholen in Nederland mee. Bij Kern Kinderopvang is structureel aandacht voor dit thema.

We begeleiden kinderen dagelijks in hun ontwikkeling

Als baby en peuter leert een kind zijn/haar lichaam kennen. Ze leren erover te praten en ervaren wat ze wel en niet prettig vinden. “Nee” leren zeggen, hoort hier ook bij. Als kinderen groter worden, gaan ze vaak ‘vieze’ woorden zeggen, worden ze verliefd en komen onderwerpen als homoseksualiteit en voor jezelf opkomen ter sprake. Kortom, bij ons kriebelt het alle seizoenen!

Het is belangrijk om al op een jonge leeftijd in gesprek te gaan

Kinderen staan hier dan nog open voor. Vanaf de puberteit wordt dit minder. Bereid kinderen goed voor op de veranderingen die plaatsvinden tijdens de puberteit. U hoeft er niet bang voor te zijn dat uw kind nog niet toe is aan bepaalde informatie. Ze onthouden namelijk alleen wat zij interessant vinden en waar ze op dat moment aan toe zijn.

Informatie over de Week van de Lentekriebels?

Kijk op de website van de Week van de Lentekriebels. Wilt u meer lezen over dit onderwerp? Onze boekentips voor ouders: Channah Zwiep, Wat is wijsheid? En Arjet Borger, In gesprek over seks. Ook zijn er boeken voor kinderen te koop of te leen in de bibliotheek. Samen lezen kan een mooie aanleiding zijn om in gesprek te gaan!

2 maart 2018