Wennen aan de achtbaan van de middelbare school

Wat gaat er komen? Maak ik wel vrienden? Kan ik de lokalen wel vinden? De overgang van de basisschool naar de middelbare school is voor kinderen best spannend. Ook voor ouders is dit een nieuwe periode. Daarom is er Super8baan: een project van Kern Kinderopvang, in samenwerking met het onderwijs, om kinderen en hun ouders alvast kennis te laten maken met de middelbare school.

Huiswerk maken, toetsweken, bij iedere les een andere docent: op de middelbare school breekt een nieuw tijdperk aan in een nieuwe omgeving. Kern Kinderopvang merkte op dat deze overgang een grote impact kon hebben op kinderen. Daarom bedachten zij daar iets op: Super8baan. In samenwerking met het onderwijs worden de kinderen vanaf groep 7 voorbereidt op de spannende periode die komen gaat. En ook dit najaar staat er van alles op de planning.

Ouder-kindavond

Het begint bij de ouders. “Als het voor het kind spannend is, is het dat ook voor hun ouders”, vertelt Denise van den Dulk, pedagogisch medewerker bij Kern Kinderopvang. “Ouders willen hun kind natuurlijk graag helpen om te gaan met de spanning.” Super8baan trapt daarom af met twee ouder-kindavonden. “Zodat ook ouders weten hoe zij hun kind kunnen ondersteunen.” De ouder-kindavonden staan gepland op maandag 30 september bij BSO Het Koekoeksnest aan het Zanzibarplein 72 en op woensdag 2 oktober bij KIDSclub Seghwaert aan de Velddreef 324. Meer informatie ontvangen of aanmelden? Mail dan naar: super8baan@kern-kinderopvang.nl.

Super8baan-dag

In de herfstvakantie zal de Super8baan-dag voor kinderen plaatsvinden. “Elke vakantie is er zo’n Super8baan-dag”, zegt Van den Dulk. “Wij nemen de kinderen dan op een speelse manier mee in zaken die te maken hebben met de stap naar het voortgezet onderwijs.” Zo gingen de kinderen eerder al op bezoek bij verschillende middelbare scholen in de regio. “De overstap naar de middelbare school kan voelen als een achtbaan. Het doel van Super8baan is voorkomen dat kinderen misselijk worden in die rollercoaster.”

6 september 2019